האם אתם מעוניינים ללמוד בצורפות ולהפוך אותה למקצוע? אם התשובה היא חיובית אז יש כאן אינפורמציה שהיא חיונית עבורכם. עולם הצורפות ואו התכשיטנות הוא לא רק עולם נוצץ, ויש בו גם פרמטרים אחרים שחובה לקחת בחשבון לפני שבוחרים להימנות על חוג העוסקים בו. ובכן, לפני שתצאו למסע רווי חרוזים, מכונות, תכשיטים ושאר ירקות כדאי שתצטיידו בכמה כלים חיוניים שיהפכו את המסע הזה לנעים ולמרתק יותר.
על מקצוענות
הרשו לנו לברך אתכם על שהגעתם עד הלום, אם כבר טרחתם להגיע לפסקה הזו סימן שאתם רציניים ומגיעה לכם טפיחה על השכם וגם כמה פרטים פיקנטיים ומעניינים. מי שבוחר ללמוד צורפות באירופה צריך להיערך בהתאם, שכן הלימודים יכולים לערוך אפילו ארבע שנים. כמו שעורך דין לא נעשה עורך דין רק בשל לימודיו, ועליו לעשות התמחות חשובה במשרד עורכי דין, כך גם הצורף צריך להתמחות ולהוציא לפועל את כל מה שלמד.
על בחירת קורס צורפות – המצב
אפשר להגיד עלינו הרבה דברים טובים, אנחנו חיים בארץ יפה, חיים בה אנשים סקרנים שתמיד רוצים ללמוד ולהרחיב את אופקיהם, אבל כאן אנחנו נאלצים לקטוע את שידורי התעמולה לפרסום ולתהילת מדינת ישראל לטובת עובדות לא מחמיאות ואפילו מבישות. מאחר ולא נקבעו תקנים לקורסים מוכרים ולתעודות מקצוע בצורפות (ובתחומים אחרים) כל אחד יכול למעשה לכנות את עצמו מומחה או מורה ולפתוח עסק שאותו יכנה בית ספר או קורס לצורפות. הפריצות שקיימת בשוק היא מביכה ומתפשטת למימדים מביכים.
על בחירת קורס צורפות – ובכל זאת
לא באנו לכאן כדי לדכא אתכם, וכדי לעודד את רוחכם, נשמח לבשר לכם חגיגית שיש אור בקצה המנהרה ושקיימות מסגרות ללמוד צורפות שהן מסודרות ושחלקן אפילו גם נפלאות ומומלצות בחום. ישנן מסגרות שבמסגרת לימודי תואר ראשון והוראת עיצוב מלמדות גם צורפות, וקיימים גם מקומות פרטיים שקיבלו את ההכרה ממשרדי הממשלה ואשר מפוקחים על ידי משרד התמ"ת. למי שמעוניין, קיימת גם אפשרות ללמוד צורפות אצל מורים פרטיים וגם אלה נחלקים בין נוכלים לבין אנשי מקצוע מדופלמים ומנוסים.