לימודי תואר במוסיקה דורשים משאבים רבים, שבדרך כלל מוצאים במוסדות לימוד אשר איכות המשאבים בין היתר נמצאת בראש מעייניהם כדי להפיק מסלול לימודים איכותי במיוחד. נושאי הלימוד שישולבו במהלך התואר יהיו לרוב בהתאם לכך.
תואר ראשון במוסיקה הוא תואר שהמועצה להשכלה גבוהה מכירה בו ובבית הספר שמקנה אותו בהתאם לנהלים ולתקנון, ובדרך כלל לא יהיו אלו הקונסרבטוריונים הותיקים, אלא מוסדות לימודים המיוחדים למסלולי תואר במוסיקה בפרט או ללימודים אקדמיים בכלל, ויש להם המשאבים הרבים והיקרים שנדרשים לכך, לרבות חללים אקוסטיים מתאימים, אודיטוריומים להופעות וכלי נגינה או מערכות שונות ותשתיות לנושא. פופולאריות התוכנית ללימודי תואר ראשון במוסיקה הולכת ועולה עם המודעות לאפשרות להפיק מן התחביב או מן העיסוק המרכזי והיצירתי בחייו של אדם – תואר לכל דבר.
תוכניות הלימודים לתואר ראשון במוסיקה
תוכניות לימודים נוטות להתאים את עצמן לדרישות ולמצבים מגוונים, ובדרך כלל יכללו קורסי חובה עיוניים, קורסי חובה מעשיים, סדנאות שונות, שיעורי מוסיקה אישיים ועוד תצורות של קורסים. מוזיקולוגיה, התחום האקדמי שעוסק במוסיקה, כולל לימודי תווים וקריאתם, ז'אנרים שונים של מוסיקה, היסטוריה של המוסיקה, הרמוניה, אקוסטיקה ושלל נושאים אקוטיים הבונים את המוסיקה ואת שפתה. בדרך כלל המועמדים ללימודי מוסיקולוגיה אקדמיים יחולקו לרמות לימוד על פי הרקע.
|
| מוסיקה- תתפלאו עם כמה מקצועות ניתן לשלב לימודים אלו. | |
|
תוכנית הלימודים ב – BA במוסיקה
תוכנית הלימודים יכולה להשתנות בין מוסדות הלימוד ולשלב בין תכנים עיוניים ומעשיים – מתולדות המוסיקה ועד לפסיכולוגיה של המוסיקה. הלומדים לומדים את המקצבים דרך ריתמיקה ושירה, ויכולים להגיע גם ללימודי שירה במקהלה קאמרית או שירת אופרה. ניתן לבחור קורסי העשרה כמו למשל אודות האופרה הרוסית בתקופת המאה ה-19, שייקספיר והמוסיקה ועוד וישנם לימודי חובה כמו קומפוזיציה, פיתוח שמיעה, יצירה במוסיקה והלחנה. הלומדים יהיו יכולים לבחור במגמות כמו למשל פיתוח יכולת ווקאלית לצד האינסטרומנטאלית, תרפיה במוסיקה, מוסיקה ממוחשבת ועוד.
השתלבות בשוק העבודה עם תואר BA במוסיקה
בוגר התואר הראשון במוסיקה יכול להשתלב בבתי הספר למוסיקה ואפילו בתוכניות לימוד במסגרת מערכת החינוך הפורמאלית לאחר לימודי תעודת הוראה. אלו המעוניינים לתרום תרומה לפרויקטים שונים יכולים להלחין לפרסומות, לעסוק בעיבוד מוסיקלי, לפנות לתחום ההוראה – על ידי לימודי הסבה להוראה וללמד ריתמוסיקה, להקים ולעסוק בחדרי חזרות או בהפקות מוסיקליות רבות ועוד תחומים שרק הולכים ומתפתחים – גם לקראת התואר השני שמייצר כלים, ידע ומיומנויות נוספים בתחום.
לקריאה נוספת בנושא...
תארים בתחום המוסיקה
תואר ראשון בעיצוב פס קול