צמד המילים "התנהגות ארגונית" בנוי מתחומים הקשורים להתנהגות אנושית – סוציולוגיה, פסיכולוגיה ואנתרופולוגיה ומן הארגון – בתחום זה חוקרים את ההתנהגות של האנשים שבארגון – איך הם משפיעים ומושפעים מן הארגון וכיצד ניתן לנצל זאת לטובתו.
התנהגות ארגונית הינה תחום מובנה הדורש למידה מקדימה של תחום ההתנהגויות האנושיות – כמו למשל רקע בתחום האנתרופולוגיה, סוציולוגיה או ופסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות, כדי להבין איך הגורם האנושי יכול להוות יתרון בארגון. בתחום MBA בהתנהגות ארגונית לומדים אודות סוגים שונים של ארגונים, איך "לשים את היד על הדופק" ולהבין איך ומתי לעשות את השינוי, איך לבחון את הצלחותיו ואת חסרונותיו של ארגון כלפי פנים וחוץ ואיך לייעץ בנושא. היות שלכל ארגון הדינאמיקה שלו אל מול התפתחויות ושינויים בשוק, התאמת מבנה הארגון היא צורך מתמיד.
למי יתאים ללמוד MBA בהתנהגות ארגונית?
היות שמדובר על תואר שני במדעי החברה, נדרש תואר מקדים רלבנטי לאותו הענף בדרך כלל – בסוציולוגיה, משאבי אנוש, מדעי ההתנהגות, פסיכולוגיה, אנתרופולוגיה ובכל תחום אחר. התחום יתאים למי שמעוניין להבין איך ניתן לפתח ארגונים תוך התמודדות יום יומית עם האתגרים שבתעשייה המקומית והבין לאומית. תוכנית הלימודים תקנה כלים למחקר בתחום ולשילוב הלימודים העיוניים ביחד עם המעשיים.
|
|
התנהגות ארגונית- תמצית ההתנהלות בתוך הארגון ובהחלטות שמתקבלות בו. |
|
|
מה ההבדל בין תואר בהתנהגות ארגונית ובין תואר בייעוץ ארגוני?
התנהגות ארגונית וייעוץ ארגוני אלו שני תחומים דומים, אולם עדיין אינם זהים. הייעוץ הארגוני הינו התמחות ממוקדת מתוך תחום ההתנהגות הארגונית. משום כך, בדרך כלל ניתן ללמוד את תחום ההתנהגות הארגונית גם לתואר ראשון ולהמשיך משם לתואר שני בייעוץ הארגוני. לימודי התנהגות ארגונית מכילה בתוכה מרכיבי תוכן נוספים, ולכן בוגרי התחום זוכים לגמישות תעסוקתית גדולה יותר.
מהן אפשרויות התעסוקה בתחום זה?
אפשרויות התעסוקה מונות לא מעט אפשרויות תעסוקתיות, כמו למשל ניהול בתחום משאבי אנוש או בחברות כוח אדם, ניהול במתנ"סים ועבודה במסגרות חברתיות שונות, בתחום חברות התקשורת – במשרדי הפרסום, קידום מוצרים, שירות לקוחות ועוד וכן הלומדים יכולים להמשיך וללמוד לתארים מתקדמים יותר, ללמוד לקראת תעודת הוראה באמצעות לימודי הסבה להוראה, תחום ליקויי למידה וגם קרימינולוגיה, ייעוץ חינוכי ותחומי חינוך, השמה ופענוח התנהגויות אחרים באמצעים שונים, כמו למשל תחום התרפיה באמנות ובתחומים אחרים, פיתוח יכולת האבחון ההתנהגותי, מתן ייעוץ תעסוקתי ומקצועות, השתלמויות, קורסים וסדנאות שמפתחות את יכולותיו של בעל התואר MBA בהתנהגות ארגונית.
לקריאה נוספת בנושא...
התנהגות ארגונית לתואר שני
תואר שני בהתנהגות ארגונית