מבנה הלימודים | | קורס טבחות a la carte הוא הקורס המקיף והיוקרתי ללימודי בישול וטבחות בישראל. הקורס ארוך מקורס טבחות מקצועי והנושאים הנלמדים בו משלבים טרנדים עכשוויים עם קלאסיקה יצירתיות והנאה. בקורס מרחיבים את נושאי הלימוד עם התנסות אישית בחומרי גלם מהשורה הראשונה. מאות מבוגרי הקורס שלנו השתלבו בתפקידים אטרקטיביים במסעדות מובילות בישראל ובחו״ל ועם הידע הנהדר שרכשו קיבלו אופק תעסוקתי מעניין לעתיד. הקורס מתקיים בסניפי מכללת השף בתל אביב, חיפה ובאר שבע ואף מוכר לתשלום על חשבון הפיקדון בהתאם לאישור של משרד התמ״ת. מכללת השף היא המכללה המובילה בישראל למקצועות הקולינריה. למכללה חמישה סניפים מאובזרים בארץ וסגל מרצים מוביל עם ניסיון פדגוגי ומקצועי רב.
הקורס מיועד לכל מי שעוסק בתחום ומעוניין לעבור הכשרה ולקבל תעודה מקצועית. לכל המעוניין בהסבה מקצועית לתחום יצירתי, מעניין ומבוקש.
מטרת הקורס להכשיר את הסטודנטים להתפתח בתחום הבישול והקולינריה ולפתוח עבורם דלת לתעסוקה בבתי מלון, מסעדות, קייטרינג, אולמות אירועים, מוסדות ציבור, פתיחת עסק ועוד…
ממבחר נושאי הלימוד • מבוא לעולם הגסטרונומיה. • תורת חומרי הגלם. • מושגים מקצועיים. • תברואת מטבחים. • טכנולוגיות בישול- שיטות בישול. • שיטות חיתוך. • מבנה התפריט ומרכיביו. • ציוד ובטיחות. • מנות ראשונות ומנות ביניים. • לחמים ולחמניות. • קינוחים קלאסים ומנות אחרונות. • תבלינים ועשבי תיבול. • ירקות וקטניות. • בישול גורמה. • עיצוב שולחנות ומזנונים. • תוספות- אורז, פסטה, תפוח אדמה. • עיצוב מנות ופרזנטציה. • מרקים ורטבים. • מטבחי עמים. • יין ואלכוהול. • מנות עיקריות: בקר, טלה, כבש, בעלי כנף, דגים, שרקוטורי. • המטבח הקר: מאפים, טארטים, קישים וביצים. • יזמות וניהול עסקי. • ניהול כלכלי של מטבח. • יסודות התמחור. • תורת התפריט.
למשתתפים ערכת מתנה הכוללת
• תיק סטודנט. • ספרות מקצועית . • חומרי הגלם -ללימוד המעשי. • מקטורן שף, סינר,כובע ומגבת. • ערכת כלים מקצועית של חברת ARCOS – במתנה!
|