קצת מידע על
קורס בישול וטבחות
בשנים האחרונות אנו עדים למהפכה קולינרית ייחודית; מנות מקוריות ויצירתיות, מטבח פיוז´ן, שימוש בחומרי גלם איכותיים ועיצוב חסר פשרות הם רק חלק מאותו תחום טעים וריחני. חווית האכילה מפעילה את כלל החושים- רעש המחבתות האנרגטי, ריח התבלינים, תחושת המרקם הייחודי של כל מנה וצורת ההגשה שלה ומעל לכל- הטעם המרהיב. ואכן, כן אדם מסוגל לבשל, אך מעטים הם אלה המכונים בצדק טבחים ושפים.
מה מקנה קורס בישול וטבחות?
קורס בישול וטבחות מכשיר כל חובב בישול להיות טבח ושף היוצר אומנות, תוך מתן מירב הכלים להשתלבות מהירה ומקצועית בתפקידים שונים בענף ההסעדה וההארחה. קורס בישול וטבחות מאגד בחובו מגוון תחומי משנה וביניהם: יסודות הבישול, בישול מקצועי, הגשה ומלצרות, יסודות הקונדיטוריה, ניהול מסעדה, לימודי מזון ומשקאות, בישול למסעדות ועוד ועוד. לצד אלה מוצעים במרבית בתי הספר לבישול גם סדנאות שונות בתחום הבישול כגון אפייה, בישול במגוון סגנונות, קינוחים וכד´. יודגש, כי בסיום קורס בישול וטבחות, מקבל הבוגר תעודה מקצועית בהתאם למסלול הלימוד שבחר.
מיהו קהל היעד המתאים ללמידת קורס בישול וטבחות?
קורס בישול וטבחות מתאים עבור כל אדם המעוניין לרכוש ידע בתחום המזון. על כן, קהל היעד המבקש ללמוד בישול וטבחות מורכב מהמעוניינים במשרה בתחום, לצד חובבי האוכל המעוניינים להרחיב את ידיעותיהם למטרות אישיות. חשוב לציין, כי מכללות רבות מציעות קורסי בישול וטבחות בתחומים וברמות שונות, ולכן יש להקפיד על התאמת הקורס למטרותיו האישיות של כל לומד. כך, חשוב להבחין בין לימודי בישול מקצועיים, המכשירים את בוגריהם לעבודה מקצועית כטבח ובהמשך אף כשף, לבין קורסי העשרה, הנלמדים לשם הנאה וכתחביב בלבד.