קצת מידע על
תואר ראשון בתזונה
תזונה היא תחום העוסק בקשר שבין דיאטה והמזון הנצרך לבין מצבי בריאות וחולי. המתמחה בחקר או בייעוץ טיפולי בתחום זה נקרא תזונאי. דיאטה חסרה, עודפת או לא מאוזנת יכולה לגרום להשלכות שליליות על הבריאות, דבר שעלול להתפתח למחלות כמו מחלת לב כלילית, השמנה, דלדול עצם, או צפדינה, כמו גם לבעיות פסיכולוגיות והתנהגותיות – ומכאן חשיבותה הרבה של תזונה נכונה ומאוזנת. כיום כבר קיימת הכרה נרחבת בקשר שבין תזונה לבריאות, לאיכות החיים ולתוחלת החיים. המזון כבר מזמן הוכר כגורם מרכזי המשפיע על בריאותנו הפיזית והנפשית.
מהם תכני לימודי מדעי התזונה?
הלימודים נמשכים כ-3 שנים. לימודי מדעי התזונה שואפים להכשיר את הבוגרים להכיר ולנתב את יחסי הגומלין שבין תזונת האדם ובריאותו, תוך הענקת כלים שימושיים שיאפשרו לבוגרים ליישם את הידע שרכשו בטיפול וייעוץ תזונתי לאנשים בריאים או לאלו הסובלים ממחלות המצריכות פיתוח תזונתי באופן אישי ותעשייתי. לימודי מדעי התזונה מקנים ידע רב אודות תזונת האדם, מדעי הבריאות ותזונה קלינית, שמירה על תזונה נכונה היא תורה מורכבת ולא גחמה חולפת. רבים כבר הבינו מתוך ניסיונם ומקרים בסביבתם הקרובה כי חשיבותה של תזונת האדם כגורם המשפיע על הבריאות הפיזית והנפשית, היא רבה. השינוי ביחס לתזונה נכנס לכל מקום, כולל הרפואה המערבית הסקפטית מטבעה, שכיום ת משלבת מומחים למדעי התזונה בתהליכים רפואיים ונפשיים רבים כמו תזונה ואכילה נכונה ובריאה, מזון מרפא מחלות, דיאטה, תזונה מונעת מחלות, תזונה לחולים במחלות שונות, תזונה לסרטן, תזונה קלינית, ירידה במשקל, דיאטת השמנה, הפרעות אכילה ועוד.
מהן אפשרויות התעסוקה בסיום הלימודים?
בסיום הלימודים הבוגרים יכולים לעסוק כדיאטנים (נדרשת הכשרה נוספת מעבר לתואר הראשון, תעודת דיאטן מוענקת ע"י משרד הבריאות), כתזונאים, כמנהלי מערכות מזון וכמפתחי מזון, כיועצים תזונתיים אישיים או תעשייתיים, כמדריכים ומחנכים לתזונה נכונה וכל זאת במקומות שונים ביניהם, בתי מלון, מוסדות חינוך, מוסדות לקשישים, קופות ובתי חולים, חברות לייצור מזון, בתעשיות המזון, בענפי המלונאות והתיירות וכן באופן פרטי.