לכל משרה בחברת הייטק ישנן הדרישות שלה; אחת תדרוש ניסיון רב בתחום והשניה תאתר בוגרי קורסים ותארים בתחום ללא ניסיון כדי להפוך אותם לבני טיפוחיה – גם מסיבות תקציביות. המגייסים בחברת הייטק אינם מוצאים בקלות את המועמדים המתאימים ומציעים תנאים גבוהים יותר.
בתקופת החזרה מהמיתון של שנת 2009, נראה כי חברות ההייטק אשר נפגעו פחות או יותר כמו שאר הארגונים הגדולים שומרות על מצב טוב בממוצע, כך שלא נפל הבדל בין גיוס עובדים בארגונים גדולים או בין גיוס בין חברות ההייטק. היקף הגיוסים מאז הלך וגדל, האקזיטים מרשימים והעלייה בשכר הלכה ועלתה. הכיוון הכללי העולם ההייטק תפס נפח גדול יותר בתחום המובייל והאינטרנט, ההשקעות בכך גדלו ומועמדים רבים הבינו, שכדי לשפר את סיכוייהם לקבלה לארגון עליהם ללמוד קורס ייעודי לתחום. המצב שנוצר הוא שמועמדים רבים יוצאים לשוק העבודה ללא ניסיון בתחום.
|
|
מגייסים בהייטק- כבר מזמן לא הישות המאיימת שחושבים עליה. |
|
|
מה מגייס בהייטק מחפש?
אלפי עובדי הייטק או בוגרי לימודי מחשבים ממתינים לטלפון שיגייס אותם לחברת הייטק מובילה בתנאים מעולים. הצד השני של השיחה יאתר את המועמדים על פי פרמטרים שונים: סוג התואר שבו יחזיק המועמד - באיזה תחום, ממוצע התואר – האם המועמד מצטיין ומוסד הלימודים, כיון שלעתים מוסד הלימודים הוא הקשר שבין הארגון ובין המועמדים שיקלטו בו.
למצוא מועמדים ללא פשרות
פעמים רבות, המגייס ממתין למועמד המתאים ביותר, ואינו מתפשר על עמידה בדרישות באופן מדויק. הוא יחפש שנות הניסיון – החל מסטודנטים במהלך לימודיהם, דרך בוגרים טריים או בכירים ותיקים, יבקש את כל שפות הפיתוח – Flash, PHP, C++, C, C#, Java ועוד, האם יש לעובד רקע קודם בעבודה אחרת באותו תחום, מה סוג המוצר – האם WEB, תקשורת או חומרה ובאיזו מערכת הפעלה – Windows, Linux או Mac.
התחום ממנו מגיע המועמד
על מנת להגיע לקבוצת מועמדים בעלי מכנה משותף רצוי – ואיכותי ללא פשרות, פונים למהנדסים שונים: מהנדסי תוכנה – מפתחים על פי כל שפות הפיתוח במגוון מוצרים, מהנדסי חומרה, מנהלי תשתיות – מנהלי רשתות ובעלי הסמכות מבוקשות כמו הסמכות סיסקו, מנהלי תקשורת אשר פורשים את רשתות התקשורת, מנהלים במערכות מידע – אנשי DBA, מהנדסים בודקי איכות – אנשי QA, מהנדסים בעלי רקע מחקרי ומהנדסי מכונות.
ההסמכה למגייס ההון האנושי בהייטק
כדי לגייס את המועמדים בתחום ההייטק יש צורך בהסמכה מתאימה – כמו למשל תואר ראשון במדעי החברה והתמחות במשאבי אנוש, תואר שני בפסיכולוגיה תעסוקתית ואחרים – כאשר הזיקה לעולם ההייטק הכרחית על מנת להבין את דקויות הדרישות לתפקיד או קורסים ייעודים למגייס ב-IT.
לקריאה נוספת בנושא...
קורס רכזי גיוס ב-IT: למה?
קורס השמה להייטק