היחידה ללימודי חוץ של בצלאל הוקמה לפני כעשור. בשנה הנוכחית הורחבה פעילות היחידה מלימודי החוץ ללימודי המשך המיועדים לבוגרי האקדמיה. במסגרת לימודי המשך, היחידה שמה דגש על לימודי תכנות, המהווים כלים משמעותיים למעצבים ולאמנים, זאת במטרה שיהפכו לאנשי מקצוע מהשורה הראשונה וירחיבו את ארגז הכלים שלהם. מעבר לכך, לימודי ההמשך נועדו להעניק מעין חממה במעבר בין האקדמיה לשוק העבודה. לצד הקורסים בתכנות, ביחידה קיימת תכנית להקמה וניהול עסק שתעניק לבוגרים כלים ניהוליים ועסקיים. אחד מהקורסים הקרובים של היחידה הוא קורס עיצוב חווית משתמש.
חווית משתמש מאנגלית UX -user experience, היא האופן בו אנו תופסים מוצר במפגש הראשון שלנו איתו וכן התפתחותו לאורך זמן. בעשרים השנים האחרונות התגבשו שיטות עבודה, כלים וערכים ליצירת מוצרים המעניקים למשתמש בהם ערך וסיפוק.
המטרה בעיצוב חווית משתמש היא לייצר חוויה שהיא מעבר לצריכת המוצר או השימוש בו. מדובר על יצירת קשר רגשי וחוויתי עם המוצר הכולל את התפיסה של המשתמש, הפעולות והמוטיבציה שלו ליצירת סיפור בלתי נשכח וקוהרנטי. על מנת לעשות זאת, על מעצבי חווית המשתמש מוטלת המשימה לבדוק את מאפייני המוצר, מהי הפונקציונאליות שלו וכיצד חווית השימוש בו קשורה באופן עמוק למותג.
|
|
במהלך הקורס הסטודנטים יתנסו במגוון כלים ומשימות, שיאפשרו להם לבנות תיק עבודות מקצועי | צילום: בצלאל - היחידה ללימודי חוץ
|
|
|
חווית משתמש בבצלאל - נעים להכיר!
לפי תפיסת מעצבי UX, המשתמש הוא המרכז, בעוד שהעיצוב אינו קישוט כי אם אלמנט בעל ערך אמיתי.
קורס חווית משתמש נבנה עבור היחידה ללימודי המשך, בעקבות דרישת בוגרי בצלאל, ולכן נבנה באוריינטציה למעצבים ומשלב UX (חווית משתמש ) ו-UI (ממשק משתמש). מטרת הקורס היא לתת כלים פרקטיים ומקצועיים לשוק העבודה בתחום עיצוב חווית משתמש. במהלך הקורס הסטודנטים יתנסו במגוון כלים ומשימות, שיאפשרו להם לבנות תיק עבודות מקצועי איתו יוכלו לגשת לכל משרה בתחום העיצוב והאפיון. אלו שיבחרו לעבוד כעצמאיים יוכלו לקבל מהקורס כלים שיאפשרו להם לעסוק בעבודות שלא היו זמינות להם לפני כן. בנוסף לכך, החשיפה לתוכנות, שפות תכנות, ותהליכי המחשבה על פרויקט הגמר של הסטודנטים, יהפכו לחלק מסט הכלים של התלמידים ומתמחור העבודות שלהם.
מהם תנאי הקבלה?
התכנית מיועדת לבוגרי לימודי עיצוב ומעצבים פעילים. תנאי קבלה דורשים ניסיון ב-Photoshop ואנגלית ברמה טובה מכיוון שהקורס כולל קריאה וסרטונים באנגלית.
הקורס מכיל גם שיעורים טכניים ולכן נדרשת זיקה טכנית, אך אין צורך ברקע או ידע טכני. כחלק מהקורס התלמידים יתנסו וילמדו את הבסיס של התכנות העדכניות לעיצוב ולאפיון. כמו כן, ילמדו תחביר HTML ו-CSS.
|
|
במסגרת הקורס התלמידים ילמדו על חשיבות ה-UX מבחינה עסקית - מתי הוא ״טוב״, מתי הוא משרת מטרה ומתי הוא קובע התנהגות | צילום: בצלאל - היחידה ללימודי חוץ
|
|
|
מבנה הקורס
הקורס מתחיל במענה על השאלה מהי חווית משתמש, מהו מקור המושג, כיצד תחום זה התחיל לצבור תאוצה ואיך הגיע למעמדו כיום. השיעורים הראשונים יתנו בסיס פסיכולוגי וקוגניטיבי לאופן בו אנחנו מגיבים לגרפיקה המוצגת על מסך - לאן העין נמשכת, מה גורם לנו לפעול ומה גורם לנו לסיפוק.
במסגרת הקורס התלמידים ילמדו על חשיבות ה-UX מבחינה עסקית - מתי הוא ״טוב״, מתי הוא משרת מטרה ומתי הוא קובע התנהגות. התלמידים יתנסו באפיון מחודש לפלטפורמות קיימות ואיפון פלטפורמות חדשות, יעצבו לייאאוטים, ילמדו לבנות מוקאפ שמדמה התנהגות, יסקרו את החוקים לעיצוב מסך מבחינת גדלים, צבעוניות, נגישות, פונטים, עיצוב רספונסיבי, התאמה לפלטפורמות ועוד.
- ילמדו כלים טכניים למחקר ולבדיקות שימושיות והתנהגות, יתנסו בכתיבת html ועיצוב ב-css
- יבחנו את יתרונות וחסרונות מערכות ה-frameworks המוכרות (WordPress, Wix, Squarespace)
- וילמדו לבנות אתר עם תבנית Wordpress. הקורס ילווה בקבוצת slack שם יועברו כל החומרים של הקורס ושיעורי הבית, כשבמהלך הקורס יישלחו מידי שבוע לתלמידים חומרי העשרה לקריאה וצפיה.
מי תנחה את הקורס?
מנחת הקורס היא אן לילנסטונס, בוגרת המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל ובעלת ניסיון של 9 שנים באפיון ועיצוב אתרים ואפליקציות. לאורך השנים עבדה אן עם חברות מהגדולות במשק וסטארט-אפים בתחילת דרכם. במסגרת עבודתה אפיינה ועצבה מערכות מורכבות לצד אתרי תדמית ועיצוב לפרינט, כשבכל פרויקט הוביל אותה הרצון לחקור ולהנגיש את תוכן המוצר.
״בניתי את קורס חווית המשתמש לפי הצרכים שלי כמעצבת״, מספרת אן. ״במשך השנים כעצמאית הייתי צריכה לעבוד קשה ולבד. מתוך הניסיון שלי מול אתגרים שונים, השתדלתי לייצר בקורס תמהיל שיאפשר יצירה עצמאית וחופשית לצד למידה של כלים וחוקים פרקטיים המקלים מאוד על לקיחת החלטות וניהול זמן״.
|
|
הקורס מועבר ע"י אן לילנסטונס, בוגרת בצלאל ובעלת 9 שנים באפיון ועיצוב אתרים ואפליקציות | צילום: בצלאל - היחידה ללימודי חוץ
|
|
|
פרויקט הגמר של הקורס
פרויקט הגמר בקורס יעסוק ביישום של כל החומר הנלמד בקורס. התלמידים יתבקשו לאפיין ולעצב מוצר שלם ובעל ערך עבור לקוח, כשהתהליך ילווה בהנחיות אישיות ובביקורות עם אורחים מהתעשייה.
קורס חווית משתמש יתקיים בימי שני, 05.03.18-03.09.18, , בין השעות 17:00-21:00, סה"כ 26 מפגשים, בבית הנסן, ירושלים.
למידע נוסף על הקורס>> לחצו כאן, באפשרותכם למלא פרטי התקשרות ונציגי בצלאל - היחידה ללימודי חוץ יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.
הכתבה נכתבה באדיבות בצלאל - היחידה ללימודי חוץ