קורס אפייה הם לרוב קורסי קונספט אשר מכשירים לצורות אפיה שונות – בין אם בהקשר של מנות פתיח, מנה עיקרית או קינוחים. קורסי האפייה יותאמו גם לקהלי יעד שונים כמו מבוגרים עם ניסיון או ללא ניסיון בתחום ולילדים המעוניינים לפתח תחביב טעים.
שיטת האפייה היא שיטה בעלת ותק היסטורי רב – למעשה יש לה שורשים עוד בתקופה הפרה-היסטורית מזמן שבני אדם החלו לאפות לחם. שיטת האפייה היא חימום תא אפיה והכנסת מזון אל תוכו – וישנן שיטות שונות באפייה כמו למשל תנור המוסק באמצעות גז בישול, חשמל, אבנים חמות או לוח מתכת לוהט. במהלך האפייה, המזון מאבד נוזלים תוך כדי החימום ומתייבש. כל חומר גלם מגיב אחרת לשיטות אפייה שונות וישנן טכניקות שמסייעות למזון לשמור על עסיסיות גם תוך הוספת נוזלים בזמן האפייה.
לומדים אודות הכנת מאפים מסוגים שונים
"מאפים" יכולים להיות מלוחים או מתוקים, תפוחים או דקיקים, יבשים או עסיסיים. המאפים השונים עשויים מבצקים שונים; ישנם מאפים על בסיס בצק מקמח אורז, חיטה, שמרים ומסוגי קמחים נוספים אשר כל אחד מאלו מחייב התייחסות שונה למהלך. כל בצק יתאים לסוג אפיה שונה – תחום שמצריך ידע מקצועי נרחב וניסיון. בין סוגי המאפים – לחם, קיש, פיצה, עוגות שונות, בורקס, פאי וטארט.
|
|
אפייה אמנות רבת שנים שעוברת מדור לדור אך ניתן גם ללמוד אותה בקורס מקצועי. |
|
|
קורסי אפייה בנושאים שונים
את קורסי האפייה ניתן לחלק לסוגים שונים – קורסי אפיה של מאפים מלוחים או של מאפים מתוקים, קורסי אפיית פוטיפורים למתחילים או למתקדמים, קורסי אפיה בשמרים, אפיית טארטים – בצקי בריוש, שמרים במליות שונות, טארטי פירות, הכנת סוגי המליות למאפים, קינוחים מודרניים, לחמים, עוגות מסוגים שונים – בחושות, בצק סוכר, מוס ופאי. ישנם קורסי אפיה למתחילים וקורסי חוג לילדים, קורסי פאטיסרי – אפיה מן המטבח הצרפתי וקורסים אחרים. ישנם קורסים שבהם לומדים גם אודות אפיית פיתות (יתאים להכנה באירועים), בורקסים, לחמניות וקרואסונים.
להכיר את הציוד המתאים
בכל קורס ישנן המלצות לגבי הציוד והמתקנים המתאימים לשימוש; בית הספר לבישול מקנה את האביזרים הדרושים – לרבות תנורים, ציוד מטבח וחומרי גלם. הלומדים מתנסים בחומר הלימוד באמצעים שניתנו להם במהלך השיעור ובליווי של המנחים. היות שמדובר בתחום שיש בו רמת דיוק גבוהה בביצוע, לומדים מידות שונות ואיך לכמת את צריכת המוצרים עבור התוצר הסופי הרצוי ובאמצעות אילוצי הציוד שבנמצא.
סדנאות מילויים, שוקולדים וקרמים
גם על הקרמים ועל המליות השונים חשוב לשים דגש, וכדי לצרף חומר גלם מסוג זה אשר יהיה עשוי ללא דופי ויעשיר את המרקם, ניתן ללמוד בסדנאות מיוחדות לצורך העניין. היות שמדובר על תוצרים קלילים ומתוקים, גם האווירה בסדנה זו היא בהתאם.
לקריאה נוספת בנושא...
קורס בישול לאוכלוסיות מיוחדות
לימודי אפייה