מהם נושאי הלימוד במסגרת לימודי כימיה לתואר ראשון? מהן האפשרויות התעסוקתיות העומדות בפני בוגרי תואר ראשון בכימיה? האם שווה בכלל להיות כימאי בימינו? וכיצד תחום הכימיה משפיע על חיי כולנו?
מדע הכימיה כולל בתוכו מגוון נרחב של תתי-תחומים הכוללים בין היתר: כימיה אורגנית, כימיה פיזיקאלית, כימיה אנליטית, ביוכימיה, נוירוכימיה, הנדסת החומר ועוד. תחומים אלו ונוספים, משפיעים בצורה ישירה על חיי כולנו, וזאת נוכח העובדה כי מדע הכימיה מסייע ליצירתם של אלפי מוצרים המלווים את חיי היומיום של כולנו, החל מתחום המחשוב והאלקטרוניקה, דרך תחומי החקלאות והמזון ועד לתחום התרופות ותעשיות מתקדמות בתחום הביוכימיה.
|
| מקצוע הכימיה משלב דינאמיות, סיפוק ואהבה לתחום | |
|
כיצד הופכים להיות כימאי?
לימודי כימיה, המוצעים לכם על ידי מספר רב של מוסדות לימוד, מעמידים לרשותכם מגוון נרחב של מסלולי לימוד המיועדים לצרכי הכשרה בתחומי הכימיה השונים. במסגרת מסלולי הלימוד השונים תכירו לעומק את תחומי הלימוד הבאים: חומרים בהנדסה כימית, תהליכים ביו-כימיים, הנדסת מערכות כימיות, טכנולוגיות סביבתיות ועוד. לימודי כימיה המתקיימים במסגרת לימודי מדעים לתואר B.A או לתואר B.Sc, יעניקו גם לכם את התואר כימאי עם סיום הלימודים. מהן האפשרויות התעסוקתיות העומדות בפני בוגרי החוג לכימיה ועד כמה הן כדאיות?
בוגרי תואר ראשון בכימיה יכולים להשתלב במגוון נרחב של תעשיות מתקדמות באמצעות מגוון נרחב של תפקידים הקשורים לתחומי עיסוקיו השונים של הכימאי. תעשיות מתקדמות אלו חולשים למעשה על כל תחומי התעשייה, המסחר והשירות המשפיעים על המשק והכלכלה העולמית. כיום, תפקיד הכימאי נחשב לאחד המקצועות המאתגרים והמתגלמים ביותר, וזאת בשל המעורבות הרבה שלו בהליכי פיתוח וייצור של מוצרים חדשים לצד שכלול מוצרים קיימים באמצעות היכרות מעמיקה עם המרכיבים ואופן ההתנהגות של יסודות החומר המצוי במוצר.
בין יתר ענפי התעשייה בהם קיימת דרישה גבוהה לכימאים תמצאו את תעשיית המזון, תעשיית התרופות, תעשיית הנפט, תעשיית הפלסטיקה ועוד. שכרו של הכימאי נקבע על פי רמת הידע אותה הוא רכש, שנות הוותק ותחום התעשייה בה הוא בוחר לעסוק. שכרו של כימאי מתחיל נע בין 7,000 ל-15,000 שקלים בחודש, וזאת במהלך השנים הראשונות בתפקידו, כאשר לאחר 5 שנות ניסיון בתחום, שכרו של הכימאי נע בין 10,000 שקלים במינימום ועד 20,000 שקלים במקסימום לחודש.
לכתבות נוספות בתחום:
הנדסאי כימיה ומזון
מה זה הנדסה כימית?