התערוכה השנתית בתחום המזון והקולינריה עבור בני השוק המקצועי קיימת כבר מזה מספר שנים ונפתחת בדרך כלל באמצע חודש יוני. התערוכה גדלה משנה לשנה, ומזמנת קהל מקצועי – בין אם אנשי מקצוע בפועל או בוגרי לימודי התחום.
שנת 2014 הייתה השנה השניה שבה התקיימה תערוכת הקולינריה והמזון השנתית. התערוכה ארחה מגוון של מציגים מענף המזון, בין היתר בתי בד, מחלבות, חקלאים ומשקים שונים, יצרני מזון ויבואנים של מזון, יקבים שונים וחברות אחרות הקשורות לעולם המזון והקולינריה – כמו גם הדבוראים שמציגים את החידושים האחרונים שבעולם הדבש וממליצים על סוגי דבש חדשים. התערוכה הזו משתפת גם שפים, מסעדנים, אנשים מתחום ניהול מזון ומשקאות וקניינים מעולם המזון.
הדבוראים וענף הדבש
הדבוראים, אשר אחראיות על האבקת 80% מהגידולים החקלאיים שברחבי העולם, שמציגים את פעילותם בשנים האחרונות בתחום ציינו במהלך התערוכה האחרונה את הפעילות הקשורה לתו האיכות של דבר איכותי וישראלי, תוך כדי הדגשת החשיבות הרבה והקריטית של דבורת הדבש עבור קיומו של עולם החקלאות בישראל ובעולם כולו. התו יספק אסמכתא לכך שהדבש אינו מזויף (בהמשך להיעלמות שליש מאוכלוסיית הדבורים בעולם) וכי מתקיים בו תהליך בקרה ואיכות שבו משתתפים משווקים ומכוורים עיקריים.
במסגרת התערוכה שהתקיימה בשנת 2014, הוצגה התוצרת הגדולה של הפירות הטרופיים שמגודלים בארץ. הוצג מבחר גדול של פלפלי צ'ילי – טריים, עוקצניים, חריפים, יבשים וכבושים והתקיים מפגש המספר על יתרונותיו וסגולותיו. במקביל, התקיימה גם תערוכה של מבחר סכיני השף הגדול בארץ, עם כלל היצרנים והיבואנים – מן הארץ ומחו"ל, לרבות סכינים שמיוצרים באופן ארטיזנלי. זיתים ושמני זית.
|
|
תערוכת הקולינריה השנתית. לקבל טעימה מהחידושים הקולינריים המקומיים והאחרים
|
|
|
פירות טרופיים וצמחים
פאנלים מקצועיים – והאוסקר של תעשיית היין
לצדה של התערוכה, התקיימו פאנלים מקצועיים אשר מטרתם – קידום הקולינריה בישראל. אחד החידושים הוא שילוב של טקס אשכול הזהב בתערוכה; "אשכול הזהב" אינו האוסקר המקומי לתחום תעשיית היין. אם בשנים הקודמות היו אנשים מעונבים המעניקים גביעים ופרסים לזוכים – בטקס שלווה במכירות פומביות ובארוחת גאלה של מפורסמים, הרי שכאן השילוב בין השניים היה טבעי ביותר ופחות מעונב – החשוף לאנשים רבים יותר מאשר מאות בודדות מענף היין בלבד.
קהל היעד של התערוכה
התערוכה השנתית יכולה לעניין את מי שבוגר – או מעוניין ללמוד בקורס בישול, בקורסי שף שונים, קורס יין, מנהלים בתחום המזון והמשקאות, אנשים מעולם התיירות, המסעדנות ואף אנשים העוסקים בתחום ייצוא ויבוא בעולם הקולינריה. היא תתאים לחקלאים ולאנשים בתחום הנדסת חקלאות וביוטכנולוגיה הקשורה לתחום וכל אחד אחר.
כתבות מומלצות נוספות:
>>> לימודי קולינריה
>>> למה ללמוד יבוא יצוא?
>>> קורס בישול עם אלכוהול
>>> טיפים לפתיחת עסק יבוא יצוא