למה חשוב ללמוד בישול בריא
החג כבר עבר אבל הבטן נשארה איתנו ומסמלת יותר מכל את התזונה הלקויה שלא טרחנו, אפילו לרגע קט, לחשוב על מעליליה והשפעותיה. גורמים רבים ושונים משפיעים על סוג המזון שנבחר ונצרך, בין אם מדובר במזון מעובד או מזון בריא ונטו>
מגזין
בישול, מטבח ומשקאות
למה חשוב ללמוד בישול בריא
עכשיו כשהחגים העמוסים מאחורינו, נותרנו עם שני מאפיינים עיקריים וחופפים ביניהם: דיכאון, איך לא, ובטן עגלגלה ושמנמנה אחרי חג עמוס בכל טוב. אז אם מצפונכם תפס אתכם ככל הנראה שמצאתם את עצמכם כאן אצלנו.
- עופר אטלס
- |
-
07/10/2015
- |
-
14:39
- |
-
2268
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
החג כבר עבר אבל הבטן נשארה איתנו ומסמלת יותר מכל את התזונה הלקויה שלא טרחנו, אפילו לרגע קט, לחשוב על מעליליה והשפעותיה. גורמים רבים ושונים משפיעים על סוג המזון שנבחר ונצרך, בין אם מדובר במזון מעובד או מזון בריא ונטול סיכונים בריאותיים. בין לבין גם נדרשת המיומנות לדעת להכין אוכל טעים ומותאם תזונתית לגופינו. אז איך עושים את כל זה? כאן נכנס התפקיד של לימודי קורס בישול בריא. למי זה מתאים ומה לומדים? כל הפרטים!
חומר הבניה של הגוף
השפה העברית, במובן מסוים, משקפת את התפיסה של המזון בתוך מילותיה. מתוקף תפקידם של המזונות להזין את הגוף ובמילים אחרות – לספק לנו את הדלק שבזכותו אנו מסוגלים לחיות את חיינו בנחת. אנשים בעלי תזונה לקויה לוקים לא פעם בתחלואות שונות, נוטים להשמנת יתר ולמשקעים מסוכנים בגוף. לעומתם, אנשים בעלי תזונה נכונה ובריאה מספקים לגוף את כל אשר הוא זקוק לו בין אם מדובר בחומרים לבניית העצמות, השרירים ורקמות איברינו. אל תחשבו שעבורכם הרכבת כבר נסעה, מחקרים רבים מצביעים על כך שאכילה בריאה ונכונה חשובה לנו עד יום מותנו והרי חיים רק פעם אחת לא?
|
|
למה חשוב ללמוד בישול בריא. בריאות לא סובבת אך ורק סביב סלט | צילום: עופר אטלס
|
|
|
לרשימת מוסדות ללימודי קורס בישול בריא באתר ToStudy לחצו כאן
שינוי תפיסתי לצד הקניית יכולות בישול
לאף אחד לא קל לעשות את הבחירה הנכונה ולעבור לתזונה בריאה ביום בהיר אחד. לכך נדרשת הן הבנה בחומרי הגלם השונים והן ההבנה כיצד יש לנהוג בהם ואלו מתכונים יסבו גם הנאה לחך וגם "הנאה" לגוף. במסגרת לימודי קורס בישול בריא לומדים המשתתפים לבחור את חומרי הגלם הנכונים, את מאפייניהם ואת תרומתם החשובה לגוף האדם. לצד כל אלו, משתתפים התלמידים בסדנאות פעילות במהלכן לומדים מתכונים שיאפשרו להם בעתיד הלא רחוק גם לאלתר מטעמים מעולים.
קהל יעד ומשך לימודים
הקורס מיועד עבור כל אדם המתעניין בלימודי קורס בישול בריא. הקורס איננו מחזיק בתנאי קבלה נוקשים. משך הלימודים משתנה ממוסד למוסד ונע בין ארבעה חודשים לחצי שנה. עם זאת, ייתכנו שינויים בהיקף התכנית בהתאם למוסד הרלוונטי הנבחר.
התעניינתם בלימודי בישול בריא? ייתכן שתמצאו עניין גם בלימודי קורס בישול וטבחות
כתבות מומלצות נוספות:
>>> מה לומדים בבישול בריא?
>>> מתחילים לבשל בריא
>>> בישול בריא - מתאים לכולם
>>> רוצה ללמוד להיות טבח?
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...