הן קורס קונדיטוריה והן קורס אפייה נושקים אלו לאלו בתחומם. שניהם עוסקים בבישול ולרוב של מאפים, מתוקים ודברים שמהווים קינוח או תוספת ולא המנה העיקרית. איזה קורס כדאי לבחור? מה ייחודי לכל קורס?
עבודה בענף המזון הופכת מיום ליום ליותר ויותר נחשקת. מלבד העובדה כי ניתן להתחיל בקטן בתחום הזה, בלי הכשרה מקצועית, ולהתפתח הלאה – מדובר בתחום לימודים מרתק, מעניין וטעים. רבים נוטים להתבלבל בין קורס קונדיטוריה לקורס אפייה, שמוצעים ברחבי הארץ לקהל הרחב. מדובר בשני קורסים מאתגרים ומעניינים שמיועדים לחובבי המטבח, המאפים והמתוקים. מאמר זה ישים דגש על ההבדלים בין לימודי קונדיטוריה לאפייה.
מה נלמד בקורס אפייה?
קורס אפייה עוסק במזון שמוכן בתנור – בין אם מדובר בלחמים, מאפים, עוגות, מלוחים, קישים, מאפינס, עוגיות וכו´. מדובר בתחום דיי רחב אך הוא מתמקד בבישול באמצעות תנור.קורסי אפייה פתוחים ברחבי הארץ לקהל הרחב והם בעלי דרגות שונות – קורס אפייה למתקדמים, לימודי אפייה למתחילים ודרישות הסף הן בהתאם. בוגרי קורס אפייה יוכלו לעבוד במסעדות, מאפיות, טאבון, לפתוח עסקים עצמיים או ליהנות מהאפייה בבית. כמו כן יוכלו לעסוק בוגרי הקורס בקונדיטוריה.
|
|
קונדיטוריה - עולם המתוקים |
|
|
מה נלמד בקורס קונדיטוריה?
קורס קונדיטוריה, לעומת זאת, עוסק בתחום של הכנת דברי מתיקה. הקונדיטוריה לא מתמקדת בתחום האפייה בתנור בלבד אלא מכשירה את התלמידים להתנסות עם כל סוגי הבישול שנוגעים להכנת מזונות מתוקים. בוגרי קורס קונדיטוריה לא יוכלו לגשת לאותן משרות של אופים אלא יהיו ממוקדים בתחום של המתוק – שהוא רחב ומפותח בפני עצמו. הקונדיטוריה שמה דגש על עיצוב, אסטטיות ויצירתיות בכדי להכין מזון שהוא גם טעים וגם מושך את העין. התלמידים יתנסו בהכנת קינוחים, בצקים, מוסים, סוכרים, שימוש באבקות נוצצות ועוד.
|
|
עולם של בצקים - קורס אפייה |
|
|
האם כדאי לקחת קורס קונדיטוריה או קורס אפייה?
מדובר בשאלה אינדיווידואלית. כל אדם הוא בעל תשוקות ורצונות משל עצמו, יש כאלו שיותר מעניין אותם למידה ממוקדת על תחום המתוקים ואחרים שרוצים לעסוק בתחום האפייה שהוא רחב יותר מבחינת טעמיו. בחירת הקורס תהיה דומה לרצון המקצועי, או לחשק האישי - לאפות בבית או להכין מתוקים. יש לשים לב כי אדם שלמד קורס קונדיטוריה לא יוכל בהכרח לעסוק במאפיות, שכן מאפיות רבות עוסקות בהכנת קינוחים מתוקים לצד מאפים מלוחים.