קינסיולוגיה חינוכית היא שיטה בת 30 שנים, שבתוכן הספיקה להתפרש על פני כ- 80 מדינות. קינסיולוגיה על פי השפה היוונית היא תנועה (Kinessis), והיא חוקרת את השרירים ואת תנועת הגוף ואף את החלק שבו המוח משדר לשרירים את הפקודה לפעול. כשמוסיפים לזה את מילת התואר "חינוכית", הופכים את משמעות המושג לכלי שמסייע לשפר את היכולת להתמודד עם מתח ועם חרדות בתחומים רבים בחיים תוך כדי השימוש בתנועה. בקינסיולוגיה חינוכית לומדים תרגילים שמפתחים את תפקוד הצוות "מוח – גוף", ישנה הליכה רבה – כשזו מפתחת את הרשת העצבית בין שתי ההמיספרות במוח ועוד.
מהן מטרות קורס קינסיולוגיה חינוכית?
הקורס מלמד את תהליך האיזון שאדם צריך לעשות על מנת לשפר מטרה אישית שהיא מדידה. השיטה מלמדת תרגילים לשיפור בין תפקוד המוח לגוף, תרגילי תנועה ועוד. הקורס מלמד כיצד לזהות מצבים בלתי רצויים (לדוגמה מתח וחרדה) ולפתור אותם בדרך של תרגול ותנועה – אלו נקראים "תרגילי הארכה", אשר יפרקו את המתח מן המערכת.
מהם נושאי הלימוד בקורס קינסיולוגיה חינוכית?
נושאי הלימוד נלמדים בסדר מדורג על מנת להרכיב את הידע המצטבר על בסיס הידע הקיים. בין נושאי הלימוד יוכלו להיות הנושאים הבאים: זיהוי המטרה המקדמת, תרגילי משחק למוח, מערכות קשב ובשמיעה: איזון מוח - גוף, מוטוריקות – גסה ועדינה, הבעה בכתב, נשימה, שלושת הממדים, העצמה אישית, ראיה: איזון מוח – גוף ועוד. בתכנים המתקדמים ניתן למצוא ניתוח אינטליגנציה מרובה בתנועה, מסלול השמונה, קלפי סיפור, קורסים להדרכה, אתיקה מקצועית למדריכי קינסיולוגיה, Case Studies – ניתוחי מקרה, בניית מערך הדרכה ואימון.
מהן אפשרויות התעסוקה בתחום?
תוך כדי לימודים אלו, הלומדים זכאים לקבל תעודות על פי הנושאים שאותם עברו בהצלחה ובהתאם לתנאים. בין השאר יוכלו לקבל תעודה לתרגילי מוח" ו"פיתוח אינטליגנציה מרובה" במסלול השמונה. בחלק ממוסדות הלימוד הקורס מוכר כלימודי גמול השתלמות. בוגרי הקורס יוכלו להשתלב במערכות חינוכיות פורמאליות ובלתי פורמאליות, במרכזים שבהם ישנה העצמת הדימוי העצמי והבטחון התנועתי בילדים, אלו בעלי ההכשרה המיוחדת יוכלו להנחות קבוצות בקינסיולוגיה חינוכית ועוד.