קורס מזון ותזונה
תזונה ומזון הם תחומים העוסקים בקשר שבין המצב הגופני שלנו לבין המזון שאנו צורכים והשפעותיו על מערכות הגוף השונות. למשל, תפקידו של תזונאי הוא לעזור לנו לבחור תפריט מתאים שיגרום לנו להרגיש טוב יותר, ולסייע לנו להיפטר מהרגלי אכילה קלוקלים. ישנה חשיבות גדולה מאוד לתחום המזון והתזונה כיום, לאחר שמחקרים מדעיים רבים הוכיחו קשר ישיר בין תזונה לקויה ואכילה של מזונות מעובדים ומזיקים לבין מחלות וזיהומים חמורים כמו מחלות לב או מחלות כבד העלולות להובילך אפילו למוות, בנוסף לבעיות פסיכולוגיות רבות אחרות.>
מגזין
בישול, מטבח ומשקאות
קורס מזון ותזונה
תזונה נכונה היא אחד הגורמים החשובים ביותר לצורך שמירה על בריאות תקינה. קורס תזונה ומזון מעניק למשתתפי הקורס את הידע הדרוש לשם יישום של הרגלי תזונה נכונים
- מערכת ToStudy
- |
-
27/11/2011
- |
-
14:50
- |
-
3210
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
תזונה ומזון הם תחומים העוסקים בקשר שבין המצב הגופני שלנו לבין המזון שאנו צורכים והשפעותיו על מערכות הגוף השונות. למשל, תפקידו של תזונאי הוא לעזור לנו לבחור תפריט מתאים שיגרום לנו להרגיש טוב יותר, ולסייע לנו להיפטר מהרגלי אכילה קלוקלים. ישנה חשיבות גדולה מאוד לתחום המזון והתזונה כיום, לאחר שמחקרים מדעיים רבים הוכיחו קשר ישיר בין תזונה לקויה ואכילה של מזונות מעובדים ומזיקים לבין מחלות וזיהומים חמורים כמו מחלות לב או מחלות כבד העלולות להובילך אפילו למוות, בנוסף לבעיות פסיכולוגיות רבות אחרות.
מה המטרה של קורס מזון ותזונה?
לקורס מזון ותזונה ישנם מספר מטרות עיקריות: אחת המטרות המרכזיות היא לבחון את מידת ההשפעה של התזונה והמזון אותו אנו צורכים על מערכות בגוף השונות של האדם, ולהכיר בחשיבות שיש לפעילות הגופנית על עולם התזונה. מטרה נוספת של הקורס היא ללמוד אודות השפעותיה של התזונה על האופן בו אנו לומדים ומתנהגים.הקורס מועבר הן במתכונת פרונטאלית והן במתכונת מקוונת.
|
|
לומדים על מזון לומדים על תזונה |
|
|
מה לומדים בקורס מזון ותזונה?
תכנית הלימודים של קורס מזון ותזונה כוללת נושאים רבים ומגוונים כגון: סקירה מקיפה אודות ארבעת אבות המזון, הכרה מעמיקה של עולם הויטמינים והמינרלים ועל השפעתם וחשיבותם לצורך תפקודי הגוף השונים, חשיבותו של המזון לשם בנייה והתפתחות, והשפעותיו הפסיכולוגיות השונות, הקשר שבין אנרגיה לתזונה כולל הכרת התהליכים הכימיים המעורבים בהשמנה והרזייה, השפעתה של התזונה על בריאותו הכללית של האדם, הכרה של בעיות תזונה ומחלות מודרניות הקשורות בצריכה של מזון כמו כולסטרול ושומנים, הכרה של הקשר שבין תזונה להתפתחות ילדים ולהתפתחות של תהליכי למידה.
מהן האפשרויות הלמידה בתום הקורס?
הבוגרים של קורס מזון ותזונה יכולים להשתלב במגזרים השונים בשלל משרות ותפקידי מפתח הקשורים לתחום התזונה. למשל, בוגרי הקורס יכולים לעבוד בבתי חולים או בקופות החולים בתור יועצי תזונה, ולסייע לאוכלוסיות שונות הסובלות בעיות כגון השמנה, אנורקסיה והפרעות אכילה אחרות. בנוסף לכך בוגרי הקרס יכולים להמשיך ללימודים נוספים של התחום כולל תארים אקדמיים מתקדמים בתחום.
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...