קורס טכנולוגית האפייה
מהלך לימודי טכנולוגיות אפייה לומדים משתתפי הקורס מגוון של נושאי לימוד אשר חיוניים למוצרי מאפה על ידי הכשה של מאפייני פעילות מים. מניעה של התפתחות עובש ויצירת PH נכון למוצר סופי מאפשרים להגיע למוצר מוגמר באיכות הרבה יותר גבוהה וכן למנוע זריקה של מוצרים אשר פג תוקפם.>
מגזין
בישול, מטבח ומשקאות
קורס טכנולוגית האפייה
קורס טכנולוגית האפייה מהווה תחום אשר מיועד להאריך את חיי המדף של מוצרים. העמקה בתחום הטכנולוגי של טבחים וקונדיטורים עוזרים לשפר את תכונות המוצר ולהאריך בצורה משמעותית את יי המדף שלהם ואף למנוע תקלות אשר שכיחות לענף האפייה ותעשיית המתוקים.
- מערכת ToStudy
- |
-
25/04/2012
- |
-
14:48
- |
-
3698
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
מהלך לימודי טכנולוגיות אפייה לומדים משתתפי הקורס מגוון של נושאי לימוד אשר חיוניים למוצרי מאפה על ידי הכשרה של מאפייני פעילות מים, מניעה של התפתחות עובש ויצירת PH נכון למוצר סופי המאפשרים להגיע למוצר מוגמר באיכות הרבה יותר גבוהה וכן למנוע השלכה של מוצרים שפג תוקפם.
מטרת קורס טכנולוגית האפייה
במהלך מסלול הלימודים נעמיק על מגוון רחב של שיטות בטכנולוגיות האפייה תוך כדי מיקוד בעשייה, בחומרי הגלם וגם כן באופי הליכי יחסי הגומלין בין רכיבים שונים שנעשה בהם שימוש. קורס טכנולוגיית אפייה מספק ההיכרות הבסיסית עם החומרים מבחינה, הטיב שלהם וכן מבחינה עיונית, דוגמה לכך הוא לימוד של מאפייני קמח אפייה וההשפעה שלו לגבי העמידות של סוגי לחמים שונים בחנויות ומכולות. הקורס מאפשר התנסות מעשית לצד הלימודים העיוניים בפיקוח קונדיטורים מוסמכים בתעשייה.
|
|
עמקה בתחום הטכנולוגי של טבחים וקונדיטורים עוזרים לשפר את תכונות המוצר |
|
|
תכני הלימודים בקורס
מסלול הלימודים של טכנולוגיות אפייה מקנה מידע רב ברמה העיונית על התחום וכן ברמה המעשית. במהלך מסלול הלימודים אנחנו נעבור על מגוון רחב שלנושאי לימוד אשר רלוונטיים לתחום היגיינה של מזון. חיידקים ועובש נפוצים מאוד תחום האפייה ולכן חשוב מאוד להבין להשפעות שעלולות להיגרם משימוש בחומרים באיכות נמוכה. נושאים נוספים שנתמקד עליהם בקורס הם שמנים, פחמימות, סוכרים באפייה, השפעה של עמילן, עוגות בחושות, חשיבות של אמולסיות במוצרי מאפה, משפרי אפייה ובדיקות של קמח שונה ועוד מגוון רחב מאוד של נושאים אשר משפרים באופן מהותי ביותר את איכות המוצר הסופי. מוצרי בריאות וסיבים תזונתיים כגון, אומגה 3 ואחרים מהווים תרומתם רבה וחשובה. כיום יש ביקוש רב למוצרי בריאות שונים. במהלך מסלול הלימודים נכיר לעומק חומרים אותם נוכל להשיג בקלות בכדי להעשיר את מוצר שיהיה יותר בריא בהתאם לטרנד אשר מתחולל בתחום הבריאות.
קהל היעד לקורס
מסלול הלימודים מיועד להעמיק את הידע הטכנולוגיה בתחום המזון עם דגש לענף האפייה. אנשים אשר עוסקים כקונדיטורים או כטבחים יכולים לקבל ערך מוסף מאוד גבוה באמצעות הקורס וגם כן ולהעשיר את הידע שלהם על מנת לעסוק בצורה מקצועית יותר בענף.
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...