לימודי ייצור שמן זית
הכנת שמן זית טוב זו אומנות לשמה, החל מגידול ונטיעת העצים וכלה במסיק ובהכנת השמן עצמו. ישראל כיום היא אחת ממעצמות החזקות בתחום הפקת שמן הזית וזאת יחסית לגודלה, בשל הידע הטכנולוגי והניסיון הרב.>
מגזין
בישול, מטבח ומשקאות
לימודי ייצור שמן זית
הכנת שמן זית טוב זו אומנות לשמה, החל מגידול ונטיעת העצים וכלה במסיק ובהכנת השמן עצמו. ישראל כיום היא אחת ממעצמות החזקות בתחום הפקת שמן הזית וזאת יחסית לגודלה, בשל הידע הטכנולוגי והניסיון הרב.
- מערכת ToStudy
- |
-
20/09/2012
- |
-
09:46
- |
-
3047
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
בשנים האחרונות החלו להופיע קורסים שונים ברחבי הארץ להכנת שמן זית. הקורסים הללו נוגעים בסודות השמורים של ייצור שמן זית איכותי ובכך הופכים כל חובב שמן זיית למקצוען ומומחה בתחומו. ספרד היא יצרנית השמן זית הגדולה בעולם ואחריה מדינות כמו איטליה, יוון, אוסטרליה ועוד. בין כל אלו בשנים האחרונות החלה ישראל להתברג לה וזאת בשל הניסיון הרב שהמדינה צוברת לצד פיתוחים טכנולוגיים משמעותיים שהופכים את הגידול והפקת השמן לטובים יותר.
|
|
מחקרים מראים כי שמן זית טוב לבריאות ולשמירה על רמת כולסטרול נכונה |
|
|
מסלול הלימודים
בשל ביקוש רב ללמידת הפקת שמן זיית קמו בארץ מספר מסלולים ייעודים ללימודי הכנת שמן זית. כל מסלול לרוב נמשך שני סמסטרים כאשר כל אחד עוסק באספקט אחר של גידול וייצור שמן זית. הסמסטרים בנויים בצורה טובה שיתאימו למה שמתרחש בפועל במטעים השונים ולעונות השנה וזאת על מנת שניתן יהיה לשלב ביקורים ופעילות ממשית במטע לצד הלימודים העיוניים. הלימודים הינם לימודים מרתקים הנוגעים באספקטים רבים בתחום השמן, החל גידול וטיפול בזייתים וכלה בהפקת שמן הזית.
מדוע ללמוד את התחום?
כל העניין סביב שמן זית הולך ומתעצם בשנים האחרונות וזאת בשל גילויים ומחקרים רבים שנעשו בתחום התזונה שהראו כי בשמן זית יש מרכיבים עם איכויות בריאותיות שונות. השמן זית הוכח במספר מחקרים כטוב למאזן הכולסטרול בגוף ועוד. הפופולאריות של שמן הזית גאתה בתקופה שהביקוש לדיאטות ים תיכוניות הבנויות מירקות, גביות ושמן זית עלה. מחקרים מראים כי באזורנו הייתה צריכה גדולה של שמן זית בעבר כיוום שהתזונה הייתה מבוססת על שמן זית וזאת על מנת לספק צרכים תזונתיים.
מה כוללים הלימודים?
מסלולי הלימוד השונים לרוב מסונכרנים עם משרד החקלאות ומועצת הזית. במהלך הלימודים ילמדו כיצד מכשירים את הקרקע לגידול זיתים, מתי לטעת ואילו זנים מומלץ ליטוע, איך לגדל את עץ הזית על מנת לקבל את האיכות המקסימאלית, שימוש בחומרי הדברה שונים, קטיף או מסיק זיתים, מעבר אל בית הבד והמעבדה ובסופו של עניים בקבוק השמן ושמירה על איכותו ושיפורו. הלימודים מיועדים לכל מי שעוסק בתחום או כל אחד שרוצה להרחיב ידיעותיו בתחום זה.
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...