בחר איזור:
בחר עיר:
מקצועו של קונדיטור נמצא בצמיחה, מסיבות שונות. ניתן להבחין ביותר ויותר קונדיטוריות בוטיק שצצות חדשות לבקרים בכל מרכז קניות ובילוי, בבתי קפה ובמאפיות איכותיות משם יוצאים לחמים מיוחדים ושאר מיני מאפים. בבתי המלון התיירות בסימן עלייה וגם הדרישות הקולינריות מידי קהל העולם הגדול. רבים מהמאכלים הללו מקרבים את המקומיים אל המאכלים האירופאיים האותנטיים ולפיתוחים חדשים בתחום. תחום זה חובק נישות רבות ושונות שבהן ניתן להתמחות בנפרד, דוגמת שוקולטייר או התמחות בפטיסרי. אם לפני מספר עשורים מי שכשל פנה לתחום מקצועי דוגמת טבחות ופתיחת מאפיה, הרי שכיום זה תחום נחשק, מפותח ובעל תחרות, ויש בו קורסים והתמחויות מקצועיות בדרגות שונות.
מדוע לעשות לימודי קונדיטוריה?מדובר על לימודי תעודה להכשרה מקצועית של כוח אדם למקצועות הקונדיטוריה השונות. בקורס רוכשים את הבסיס לידע ולמיומנויות האפייה והכנת הקינוחים. ישנן דרגות עולות של מומחיות לתחום: קונדיטאות מסוג 1 הינה השלב הראשון למי שעדיין לא למד זאת באופן מקצועי. ההכשרה לתעודה זו תינתן באמצעות קורס וההסמכה לתעודה הממשלתית ממשרד התמ"ת תלויה במעבר מבחנים. מעבר לזאת ישנם לימודי המשך והשתלמויות מסוג 2 ועד 5. מה התוכן בלימודי קונדיטוריה?לימודי קונדיטאות סוג 1 כוללים בין היתר לימודי בטיחות בקונדיטוריה והגשת עזרה ראשונה, כשרות מוצרים וכלים – נהלים שונים, היגיינה ומניעת הרעלות, תורת החומרים – עיבודם ואחסונם, אבות המזון, טבלאות הרכב מזון, ציוד וכלים, ההכנה המוקדמת לחומרים ולכלים בקונדיטוריה, שיטות לבישול ולאפיה – התאמתן למטרות השונות, הכנות רטבים, סוגי בצקים בסיסיים, המנות המקובלות לקינוח, קרמים בסיסיים. לומדים מה ניתן לעשות בעודפים ובחומרים שונים שנותרים לאחר ההכנה של האוכל. הלומדים רוכשים ידע עיוני ומתרגלים אותו בכיתות מצוידות. למי יתאימו הלימודים הללו?לימודי קונדיטוריה יכולים להתאים למי שמעוניין ללמוד את רזי הקונדיטאות ולהעשיר את עולם הידע שלו במטבח כתחביב, ויכול להתאים למי שמתכוון להעמיק בתחום ולעסוק בכך באופן מקצועי. לימודי הקורס יתאימו למי שמעוניין לעשות את בחינות משרד התמ"ת על מנת לקבל את התעודה הנחשקת שתכניס את בוגרי הקורס למעגל העבודה בעולם הקונדיטוריות והקינוחים, ומשם להמשיך לרמות הגבוהות יותר בתחום.
תגובות הגולשים למאמר
רוצה להוסיף תגובה למאמר שקראת? הוסף תגובה ואנו נפרסמה בהקדם
הודעות אחרונות בפורום בישול
מנהל/ת פורום:שף בן נרשוביץ
תפקיד:מנהל סניף תל אביב- מכללת השף
נושא ההודעה
 
מחבר
תאריך
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...
צריך עזרה? מלא פרטיך ונחזור אליך
מאשר/ת קבלת מידע ממוסד/ות הלימודים ומסכימ/ה לתנאי השימוש והתקנון
לקבלת דיוור בנושא לימודים, כתבות חדשות, מבצעים וימים פתוחים בחינם !!!
הירשם
מתעניין בלימודים או במידע נוסף
מלא פרטים ויועצינו יחזרו אליך בקרוב