בחר איזור:
בחר עיר:
מדינת ישראל הפכה בעשור האחרון למעצמה קולינארית בקנה מידה בינלאומי. לא עוד אוכל סיני בכל פינה ורשתות מזון עולמיות אלא, מסעדות מיוחדות ומקוריות עם שפים בעלי שם וניסיון רב. השינוי הרב בא לידי ביטוי במנות מקוריות, שימוש בחומרי גלם מיוחדים, לימודי מזון בבתי הספר המובילים בעולם והשקעה של זמן וכסף על מנת לספק את המוצר הטוב ביותר. בשנים האחרונות מסעדות חדשות צצות בכל פינה בארץ ולא רק במדינת תל אבב, אנשים מוצאים עצמם נוסעים הרחק על מנת להנות מארוחה טובה במסעדה מיוחדת.
עולם הבישולעולם הבישול והקולינריה הוא עולם עשיר ומלא ומכיל תחומים רבים של עניין בתוכו. כיום יש מגוון רחב של בתי ספר ברחבי הארץ שמציעים קורסי בישול שונים בתחומים שונים וברמות שונות. חשוב להבדיל בין לימודי בישול מקצועיים שמכשירים את התלמיד להיות שף או טבח במסעדה לבין לימודי העשרה שונים, שמאפשרים לפתח את התחום כתחביב ולהעמיק את הידע ואת הכישורים בתחום זה. לימודי ההעשרה הם קצרים יותר באורכם מאשר לימודי הבישול המקיפים יותר.
מסלולי הלימוד השוניםתחומי הלימוד משתנים ממוסד למוסד, יש כאלו שמטפלים בכל הנושאים השונים ויש מכללות ובתי ספר שהם נישתיים יותר ומתעסקים בתחומים ספציפים יותר. רוב הבתי ספר מציעים קורסים בחלק נכבד מהתחומים כמו, יסודות הבישול, בישול מקצועי, יסודות הקונדיטוריה, בישול למסעדות, דרכי הגשה ומלצרות וכדומה. כמו כן יש בתי ספר שונים שמעבירים קורסי נישה כמו עישון בשר, בישול איטלקי, עבודה עם סכינים, סדנאות אידוי וכדומה. לפני בחירת מקום הלימודים יש לבחור את התחום שרוצים ללמוד והאם רוצים התמחות מסוימת או קורס העשרה. לאחר מכן יש לבחור את המוסד המתאים ביותר.
משך הלימודים זכאות לתעודהלימודי הבישול מתאימים לשני סוגים של אנשים. הסוג הראשון הוא אלו שרוצים לעסוק בתחום באופן מקצועי ולהתשלב בתעשיה זו הסוג השני הוא אלה שרוצים להעשיר את ידיעותיהם ולהתנסות בתחביב ואהבה חדשה. עם סיום הלימודים מקבלים המסיימים תעודה מקצועית בהתאם לסוג הלימודים. (מומחה קינוחים, שף מוסמך וכו'). אם הסיום ניתן להשתלב במסעדות וולהתחיל ולעסוק בתחום זה.
תגובות הגולשים למאמר
רוצה להוסיף תגובה למאמר שקראת? הוסף תגובה ואנו נפרסמה בהקדם
הודעות אחרונות בפורום בישול
מנהל/ת פורום:שף בן נרשוביץ
תפקיד:מנהל סניף תל אביב- מכללת השף
נושא ההודעה
 
מחבר
תאריך
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...
צריך עזרה? מלא פרטיך ונחזור אליך
מאשר/ת קבלת מידע ממוסד/ות הלימודים ומסכימ/ה לתנאי השימוש והתקנון
לקבלת דיוור בנושא לימודים, כתבות חדשות, מבצעים וימים פתוחים בחינם !!!
הירשם
מתעניין בלימודים או במידע נוסף
מלא פרטים ויועצינו יחזרו אליך בקרוב