התקן לניהול בטיחות מזון
תקן לניהול בטיחות מזון נוצר על פי שינויים שערכו הרשויות והגופים השונים בתעשייה ובמשרדי החוק והמשפט המקומיות והבין לאומיות, ומעוצב גם על פי דרישות הלקוחות והרשתות הקמעונאיות. אלו יכולים להיות תאני HACCP, TNC, BRC, IF>
מגזין
בישול, מטבח ומשקאות
התקן לניהול בטיחות מזון
צרכנות מזון כרוכה בסכנה שהמזון עלול להוות, כשהסכנה הזו יכולה להווצר בכל שלב בתוך שרשרת המזון. מסיבה זו, נוצרו תקני בטיחות מזון המתייחסים לכל שלב שבשרשרת.
- מערכת ToStudy
- |
-
02/04/2013
- |
-
11:30
- |
-
3047
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
תקן לניהול בטיחות מזון נוצר על פי שינויים שערכו הרשויות והגופים השונים בתעשייה ובמשרדי החוק והמשפט המקומיות והבין לאומיות, ומעוצב גם על פי דרישות הלקוחות והרשתות הקמעונאיות. אלו יכולים להיות תאני HACCP, TNC, BRC, IFS ועוד. התקן בארצות הברית מתגבש על פי דרישות ה- USDA וגופים נוספים, התקן באירופה מתגבש על פי דרישות ה- FDA וגופים נוספים, ואילו בישראל מתגבש לפי מכון התקנים הישראלי, ובהשפעתו של שר המסחר, התעשיה והתעסוקה בין היתר. גופים אלו מטמיעים מערכת של ניהול בכל היבט אפשרי בעולם שרשרת המזון – וזוכים להצלחה תוך תשתית ניהולית ובקרה טובות.
|
|
תקנים בתחום בטיחות המזון-נועדו להבטיח את המזון, טריותו ובטיחותו לצרכני הקצה. |
|
|
HACCP – התקן לניתוח סכנות ולנקודות פיקוח קריטיות
השימוש ב- HACCP מאפשר זיהוי, הערכה ושליטה בגורמי הסיכון לבטיחות מוצר המזון. זהו תקן הבנוי משבעה עקרונות המבקרים את הבטיחות במזון, ומושתת על פי תוצאות מחקר עדכניות. מגדירים בו את נקודות הסיכון כדי למנוע זיהום כימי, ביולוגי או פיזי כבר משלב הגידול, דרך שלב העיבוד ועד למוצר המוגמר שמוצע לצרכן ברשתות השיווק ובמסעדות.
תקן ISO 22000
תקן זה מכיל בתוכו גם את דרישות התקן HACCP, ומוסיף עליו דרישות כמו למשל הגדרת התוכנית לדרישות קדם – PRP. תקן זה מאפשר לשפר בכל ארגון את בטיחות המזון המיוצר בו. זהו תקן שפורסם בשנת 2005 על ידי ארגון ISO העולמי, ובו אמצעי מנע לגורמי הסיכון, הוראות לתקשורת בפנים הארגון ומחוצה לו באופן אינטראקטיבי לתיקוף ולשיפור מתמיד בתחום ועוד.
תקן BRC, המוכר גם כ- Global Standard
תקן BRC הינו תקן ממקור בריטי לניהול של מפעלי מזון וצריכה ושל בתי אריזה. התקן הזה אומץ גם על ידי רשתות שיווק מן המובילות באירופה ומשמש כקנה מידה לרמת ההיערכות של הארגון כדי לנהל שירותי ספקים, לטפל בתלונות לקוחות וגם בהחזרות של מוצרים. כל זאת תוך ניהול בקרה של פעילות, כמויות ואמצעי ניטור ומדידה.
תקנים נוספים
על התקנים הנוספים המתעדכנים אחת לכמה שנים בעולם בטיחות המזון לומדים ומשתלמים גם בקורס בטיחות מזון, בו לומדים גם על התקנים עצמם – וגם איך לנהל את איכות ובטיחות המזון בכל חוליה בשרשרת המזון – לכן קורס זה ודומיו מיועדים לכל העוסקים בתחום – מן המוביל של המזון במשאית, דרך החקלאי, מנהלי מפעלים ובתי אריזה ועוד.
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...