איך נהיים מומחים בשמן זית?
כדי לאבחן אם שמן זית מתאים לקריטריונים או לא – הפרמטר הקריטי בקביעת טיב ואיכות השמן מכבישה, ישנו צורך בטועם. תוצאות המעבדה מספקות אמנם תשובות אולם הן מתייחסות לפרמטרים כימיים שנבדקים, כמו ערכי חמיצות, פראוקסיד ועוד.>
מגזין
בישול, מטבח ומשקאות
איך נהיים מומחים בשמן זית?
גם בתחום תעשיית שמן הזית ישנן טכנולוגיות מתקדמות ומפעלים שלמים שמצריכים מומחים לתחום, כמו למשל טועמי שמן זית, מגדלי עצי זית, מוסקים, חוקרים ועוד. כדי להיות מומחה לשמן זית צריך ידע, מיומנות וניסיון.
- מערכת ToStudy
- |
-
25/04/2013
- |
-
12:23
- |
-
2906
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
כדי לאבחן אם שמן זית מתאים לקריטריונים או לא – הפרמטר הקריטי בקביעת טיב ואיכות השמן מכבישה, ישנו צורך בטועם. תוצאות המעבדה מספקות אמנם תשובות אולם הן מתייחסות לפרמטרים כימיים שנבדקים, כמו ערכי חמיצות, פראוקסיד ועוד. כיוון שמדובר בטעימה וישנה סכנה לסובייקטיביות בנושא, ישנו צורך בניסיון ובניסיון של הטועם – בשל כך אותו טועם מתמחה בתחום לאורך זמן רב. הדיוק והיכולת להעריך נכון את השמן נעוצים בהכשרה לאבחון על פי סטנדרטים בין לאומיים הכוללת תכנים עיוניים ויישום מעשי.
|
|
שמן זית- טיבו נמדד לא רק על פי ערכים כימיים. |
|
|
שמני זית וארץ ישראל
לתושבי ארץ ישראל ישנו חיבור מיוחד לעץ הזית; הוא מסמל את השורשיות ואת החיבור לארץ ישראל, משום כך בימים עברו, כל בית פרטי בישראל היה נוטע עץ זית בחצרו. בשנים האחרונות הענף התפתח וחווה פריחה – גם לאור הממצאים בתחום הבריאות, והטכנולוגיה מעולם המזון שמתפתחת ומייצרת מוצרי שמן זית מסוגים שונים.
תפקידו של מומחה לשמן זית
מומחה לשמן זית מריח וטועם אותו, הוא מזהה את הארומות ואת הטעמים שלו ביחס למאפיינים שמן הזית ולמידת עצמתם. באמצעות השיטה הנלמדת, לומדים לרחרח ולזהות פגמים שנגרמו ממסיק לא קפדני, בעיות בגידול, הליך של הפקת שמן באופן לא מדויק או קלקול שחל בבקבוק. לאחר זיהוי המקור לפגם ניתן לקיים על כך דיון ולסלק אותו, במידה והעוצמה שלו מורגשת באופן ניכר.
מרכזים ללימודי שמן זית
המרכזים ללימודי שמן זית מציעים תוכנית לימודים עשירה בנושאי לימוד ובטעמים. בין היתר, נושאי הלימוד יכללו היכרות עם זני הזיתים, תהליך ההפקה, שיטות שונות למסיק, שמן זית ושמן בריאות, ארומות וטעמים, מושגים מעולם שמן הזית, מהו שמן מצוין, סוגי הכבישות, מבוא לכימיה בהקשר הנדרש לידע בתחום זה ועוד.
ניהול מותג שמן זית
כדי לנהל מותג של שמן זית, חשוב להיות בקיא בתכנים העיוניים בעיקר, בנוסף ליכולת לאבחן איכותו של שמן זית. התכנים שנלמדים בקורס שמן זית כוללים את הערכים הכימיים של השמן, גידול עצי זית, בוטניקה, כימיה, הגנת הצומח, עיבוד של זיתים ושמן, ההיבטים התרבותיים של שמן הזית בארץ ובעולם, אנליזות מעבדה, שיווק בתחום זה ועוד.
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...