רבים מבקשים לשלב תחביב עם קריירה, לעבוד בתחום חובק עולם ואפילו "ירוק" – שיש לו תרומה לאנושות, מעבר למשיכה האישית לתחום. ביולוגים ימיים חולשים על תחומי ידע רחבים ונהנים מצמיחה גבוהה של המשק הימי.
לפי התחזיות, הדרישה לביולוגים ימיים רק תלך ותעלה. התקציב שמופנה לטובת העניין בישראל ובעולם הולך ומתפתח ואפילו הגמול על עבודה מסוג זה, שמערבת עבודה משרדית בשילוב עבודה גופנית, הוא גמול משתלם רווחית. יישומי המחקר מתרכזים בעולם החקלאות, המזון ובתעשיית התרופות, בפרויקטים של השבחה גנטית, בעולם הקוסמטיקה ובעוד תחומים רבים ושונים. את המקצוע ניתן ללמוד כבר במסגרת התואר הראשון, כשבדרך כלל המטרה של מוסדות הלימודים להשכלה גבוהה בתחום הביולוגיה הימית היא להכשיר דור של חוקרים לעתיד שירכשו השכלה אקדמית נוספת לצרכי מחקר בביולוגיה ימית בתואר השני.
מה עושה הביולוג הימי?
הביולוג הימי מקבל כלים כדי לחקור את האורגניזמים בסביבתם הימית הייחודית – מימות ועד לאוקיאנוסים. במהלך העבודה, חוקרים את מערכת יחסי הגומלין שבין האורגניזמים ולמעשה נהנים מתחום דעת ובו יותר אורגניזמים (פי 300 מן הכמות שבשטח היבשה) מאשר בכל תחום אחר בעולם הביולוגיה. עבודתו של הביולוג הימי משלבת בין טבילה במקורות המים וצלילה או בשיט ובין עבודת מעבדה – כשפעמים רבות הלימודים לקראת התואר מכשירים אותו לכל המיומנויות הללו גם יחד.
מה כוללת הכשרה לביולוגיה ימית?
תואר ראשון בביולוגיה ימית יורכב מנושאים עיוניים וגם מקורסים מעשיים כאמור. בין היתר, תוכן העניינים במהלך לימודי התואר יכלול לימודי ביולוגיה כללית, אוקיאנוגרפיה, אבולוציה ימית, כימיה על סוגיה השונים, מדעי הצמח, פיזיולוגיה ופתולוגיה בצלילה, פרזיטולוגיה של דגים ופתולוגיה גם אצל חסרי חוליות ימיים, חולייתנים, התנהגויות בעלי חיים ימיים, אימונולוגיה בסיסית ועוד תכנים רבים ומשתנים בשל מידת הרלבנטיות שלהם לקראת ההכשרה הרצויה.
לטפח את אוצרות הטבע בישראל
עם השנים, רבו המילים שתיארו את גודל אסון הנזק לשוניות האלמוגים, ולעומת זאת, נדרש זמן רב כאורך חיים שלמים ורבים כדי לתקן את העוול שנעשה. יחד עם זאת, עדיין מדובר על שדה מחקר לא קטן עבור חוקרים וביולוגים ימיים וגם לאנשים שעיקר מעייניהם מכוונים לתיקון העוול וליצירת שוניות אלמוגים חדשות ומושכות דגה וגורמים שמאזנים בחזרה את המערכת האקולוגית הימית. על אף המגבלות הרבות שיש בכך, התרומה הרבה תצמצם נזקים בעולם הטבע וגם בתחום התיירות ובענפי הצלילה.
לכתבות נוספות בתחום:
תואר ראשון בביולוגיה
האם שווה להיות מדען?
ה