האוניברסיטה נחשבת לדרישת סף עבור כל המעוניין להשתלב בשוק התעסוקה. חשוב לזכור שלימודים הם אמצעי לרכישת מקצוע, ולא להיפך. כך תבטיחו שקיבלתם את ההחלטה הנכונה לגבי לימודים.
לימודים מתקדמים במוסדות להשכלה גבוהה הפכו מזמן לבחירת קונצנזוס, ולמעשה לחובה של ממש עבור מי שמעוניין לזכות במשרה ראויה בקריירה. אם פעם המינימום הנדרש הייתה תעודת בגרות, הרי שהיום היצע בוגרי התואר הראשון גדול ומובחר עד כדי שאדם ללא השכלה אקדמית נחשב פעמים רבות לבלתי משכיל. אך האם לימודים כאלו מתאימים לכולם? הנה כמה דברים שכדאי לחשוב עליהם במהלך בחירת מוסד מתאים לשם לימודי תואר ראשון, למרות שלימודים באוניברסיטה נתפסים כ"ברור מאליו".
סוגים שונים של לימודים
במקור, לימדו האוניברסיטאות בעיקר את העקרוני והתיאורטי. מטרת המוסד הזה הוא לא ללמד מה לעשות, אלא ללמד תמות מרכזיות וחשובות בענף ידע מסוים. לדוגמה, מי שבוחר ללמוד תקשורת באוניברסיטה לא בהכרח ילמד כיצד לערוך סרט או לצלם, אלא ימצא את עצמו מסכם פרקים בהתפתחות הענף ומתוודע לגישות שונות של פרשנות. במכללה או בבית ספר מקצועי, לעומת זאת, קיים סיכוי גבוה יותר שתדברו פחות "על" ותעשו יותר "את". לכו עם המוסד שמתאים יותר למטרות המקצועיות שתרצו להגשים בעתיד.
|
|
לכו עם המוסד שמתאים יותר למטרות המקצועיות שתרצו להגשים בעתיד.
|
|
|
סוגים שונים של טיפוסים
האם אתם הטיפוס העיוני, הביקורתי, המעמיק, או שאתם אוהבים ללמוד דרך הידיים? במקרה כזה כדאי לחשוב פעמיים לפני שמצטרפים למסדרונות האקדמיה. זכרו, עדיף להודות בפני עצמנו מראש ש"יש לנו קוצים בישבן" מאשר להיזכר אחרי סמסטר או שניים שאף פעם לא היה לנו יתר מידי סבלנות ללמוד. עדיף להיות מצטיין בבית ספר מקצועי, ולא תלמיד בינוני ומתוסכל שלומד תואר יוקרתי באוניברסיטה.
התאימו השכלה למקצוע, לא להיפך
יותר מידי צעירים נלחצים מהמחשבה על זמן שאול. לכן למרות שאינם יודעים מה הם באמת רוצים לעשות בוחרים בתואר בעל פוטנציאל "כללי" כלשהו, העיקר לא לפגר אחרי אחרים. אלא שמדובר בתופעת ביצה ותרנגולת, שכן הפחד להישאר חסר השכלה מניב היצע גדול של בוגרי תואר ראשון בתקשורת, מנהל עסקים, משפטים או כלכלה, ובהתאם מציף את השוק כך שאין עבודה למסיימים הטריים. רבים מהם לא יודעים מה ברצונם לעשות עם התואר גם שנים לאחר שסיימו. אל תבחרו מקצוע לפי השכלה, שאלו את עצמכם קודם כל מה אתם רוצים לעשות בעתיד – וכך תהיו שלמים עם בחירתכם, גם אם לא תהיו אקדמאים.
לקריאה נוספת:
בריחת המוחות למרכז הארץ
מה עושים בוגרי תקשורת
תואר בלי תנאי קבלה