להיות טכנולוג מזון
טכנולוג מזון הוא שותף לכל תהליך התכנון של מוצר המזון או השתיה; של הייצור שלו, של חיי המדף שלו ועד להגעתו לצרכן הסופי. טכנולוג המזון יאתר את חומרי הגלם למוצר ולאריזתו, ישלב תכנון של מוצרים חדשים, יתכנן את תהליך ההובל>
מגזין
מדעים מדוייקים
להיות טכנולוג מזון
כיום תעשיית המיתוג פוצחת חדשות לבקרים בקו ייצור של מומרי מזון שהופכים גם הם למותג, והם הולכים ומשתפרים בנתונים שונים – בערך התזונתי שלהם, בטעם, במרקם וגם בעלות הייצור שלהם לעומת הרווח. טכנולוג מזון מבוקש לא פחות מתמיד לקו הייצור.
- מערכת ToStudy
- |
-
24/08/2014
- |
-
14:47
- |
-
6405
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
טכנולוג מזון הוא שותף לכל תהליך התכנון של מוצר המזון או השתיה; של הייצור שלו, של חיי המדף שלו ועד להגעתו לצרכן הסופי. טכנולוג המזון יאתר את חומרי הגלם למוצר ולאריזתו, ישלב תכנון של מוצרים חדשים, יתכנן את תהליך ההובלה מהמפעל או ממקום האחסון ועד למדף. נוסף על תפקידו זה, יהיה אחראי על מגוון של תפקידים – ביניהם פיקוח, במפעלי מזון, במוסדות לפיתוח ולמחקר, במעבדות, בחברות לתכנון מזון וכן עוד מוסדות מעורבים בכך. זוהי אחת התעשיות המוערכות ככל שלמזון ולשתיה יש תפקיד חשוב ובונה את החי – בין אם אדם או בעלי החיים.
מעט על תפקידו של טכנולוג מזון
טכנולוג המזון ישפר את ערכיו התזונתיים של מוצרי המזון שקיימים, ומוציא אותם לשוק תחת מיתוג מחודש כדי לזכות בקמפיין שיווקי מצליח. הוא יכול להוסיף למוצר עוד אלמנטים המשנים את ערכו התזונתי, כולל המרת חומרים שהיו פעם מסוכנים בחומרים שנחשבים כיום לאיכותיים יותר. מכאן, שלטכנולוג המזון יש יכולת להשפיע גם על ההוצאה של העסק לעומת הרווח שבו.
|
|
להיות טכנולוג מזון. מסלול אקדמי לתואר ראשון
|
|
|
מהי השכלתו של טכנולוג מזון?
טכנולוג מזון הוא איש שמחזיק בהשכלה אקדמית – לפחות בתואר ראשון במדעי המזון, תואר שניתן לרכוש במגוון מוסדות לימוד ברחבי הארץ. ככל שיצבור ניסיון בתחום, יהיה יכול לייעץ בכל מה שקשור לתברואה ולבריאות, לתכנן מפעל או מטבח ולסייע לשיפור איכות המזון. לעתים, טכנולוג המזון סופג את הניסיון כבר במהלך התואר בהתאם לתכנית הלימודים שהותאמה לו – תוך שיש לו כבר את היסודות בלימודי כימיה, ביולוגיה, פיזיקה, מתמטיקה, גנטיקה, מיקרוביולוגיה, ביוכימיה, תזונה ושולט בניואנסים ביניהם.
איך מפתחים ומתפתחים בתחום?
העיסוק בעולם תעשיות המזון והטכנולוגיה כרוך ברצון לפתח מוצרים חדשים ולהתפתח בתחום. מי שעוסק בתחום יכול לעבוד כשכיר, אולם ניתן גם לפתוח עסק באופן עצמאי – באחת הנישות התומכות בתחום כמו למשל בעל עסק להובלת מוצרי מזון בקירור, חוקר בעל תואר שני בביוכימיה, משווק חומרי גלם לתעשיות, משווק למוצר מזון כל שהוא בין רשתות השיווק ועוד אפשרויות תעסוקה מגוונות שהתיאבון אליהן הולך וגדל עם השנים.
כתבות מומלצות נוספות:
>>> מדעי המזון או התזונה?
>>> הנדסאי כימיה וטכנולוגיות מזון
>>> קורס בטיחות מזון
>>> הכשרת מפקחים על מזון
כיום, המודעות לתזונה בריאה ולשמירה על אורח חיים בריא נמצאים במגמת עלייה מתמשכת. נתון זה מעלה את מעמדם של לימודי התואר הראשון במהמשך...
פיזיקה היא אחד מהמדעים המדוייקים, שעליה בעצם מתבססים מספר ענק של תהליכים שאתם מכירים מחיי היומיום. לשאלה למה כדאי ללמוד תואר ראהמשך...
מדעני המזון והחלקאות, מבצעים מחקרים ובדיקות על דרכים לשיפור ויעילות מפעלים ליצור מזון ולמוצרים שהם יוצרים. מעוניינים לעסוק בתחוהמשך...
תפקידם של הסטטיסטיקאים הוא להשתמש בשיטות סטטיסטיות בכדי לאסוף ולנתח נתונים, וזאת על מנת לעזור לפתור בעיות בעולם העסקים, הבריאותהמשך...