בכל מוסד לימודי חינוכי, חילוני ודתי כאחד נחשבים לימודי התנ"ך בעמוד התווך של החינוך. לימודי תואר שני בתנ"ך יכשירו את הסטודנטים גם להוראת התנ"ך ולפרשנותו. למידת ספר התנ"ך נעשית בדרך של ניתוחים ספרותיים של הפרקים המלמדים בתוכנית החינוך, ואותו ניתוח יאפשר לתלמידים להכיר יותר טוב את ההיסטוריה ואת המקומות המוזכרים בתנ"ך, ובדרך זו גם יכירו את אופן וצורת המחשבה אשר במסגרתם אירע החיבור בין התנ"ך לבין הפילוסופיה.
כיצד מתקבלים לתואר שני בתנ"ך (Med) ?
על מועמדים המעוניינים לעשות תואר שני בתנ"ך (Med) ולהתמחות בהוראת התנ"ך צריכים לענות על מספר דרישות במסגרת תנאי הקבלה. על המועמדים להיות בעלי תואר B. ed או לחלופין תואר BA ותעודת הוראה. כמו כן עליהם להוכיח שהם סיימו חוג לתנ"ך או מתחום מקביל הקשור למדעי היהדות, והציון הממוצע לא ייפול מ 80. כמו כן יש להוכיח וותק של שלוש שנים בהוראה, ולהוכיח שעמדו בהצלחה בבחינות של התואר הראשון באנגלית. וכמו כן לעבור ראיון קבלה כחלק מתנאי הקבלה ללימודי תואר שני בתנ"ך (Med) .
מהות לימודי תואר שני בתנ"ך (Med)
תכנית הלימודים המיוחדת של תואר שני בתנ"ך (Med) נוצרה כדי להפוך את הסטודנטים לברי סמכא בתחומים רבים, ומכאן נובעים התכנים הרבים שנלמדים כחלק מלימודי התואר. במהלך הלימודים יכירו הסטודנטים פן אחר בסיפורי המקרא, ששם דגש על תחומים רוחניים והגותיים, היסטוריה וארכיאולוגיה, פרשנות של המקרא בראי הדורות – אסכולות שונות, סוגי פרשנות שונים של המקרא כגון פרשנות מדרשית יותר, ספרות חז"ל והמקרא מנקודת מבט הגותית, כיצד השפיע המקרא על הספרות, השירה, ותחומי אמנות שונים.
תכני תואר שני בתנ"ך (Med)
לימודי תואר שני בתנ"ך (Med) ייחודיים בשל היותם מכוונים להוראה אינטגרטיבית של התנ"ך ושל פרשנותו, ומכאן נובעים התכנים יוצאי הדופן, שכוללים נושאים לפחות לכאורה אינם קשורים לתנ"ך. כמו כן יכירו וילמדו הסטודנטים תשתית בהוראה ובחינוך, כיצד משלבים את הוראת התנ"ך עם עוד מקצועות ביהדות, פרשנות רב תחומית, ראליה תלמודית, פרשנות התלמוד המאוחרת ומגמותיה, ספרות חז"ל ועוד.