למרבה הצער המאה ה 20 והמאה ה 21 מאופיינות במחלות רבות שקשורות לתזונה לוקה בחסר. אמנם, רשתות השיווק מציעות סוגים רבים של מזון, אך המודעות לתזונה בריאה ומאוזנת, וסוגי מזון פשוטים ובריאים יותר כמעט ואינם קיימים. המצב הקיים הוביל את האדם המודרני לסבול מחוסרים תזונתיים רבים, ושאליהם נלווים רעלים ומצבי דחק שאינם תורמים לבריאותנו. מתוך מצוקה זו צצה קרן אור בדמותה של הרפואה האלטרנטיבית, שמציעה לנו אלטרנטיבה למצב הקיים.
למי מיועדת מגמת תזונה קלינית נטורולוגית?
מגמת תזונה קלינית נטורולוגית מתאימה לכל מי שמודאג לנוכח המצב הקיים, ואשר מעוניין לסייע לעצור את מגיפות ההשמנה והתחלואים שמאפיינים את העידן המודרני. זוהי מגמה עם שליחות – שינוי המצב הקיים למען עתיד בריא ומאוזן יותר. מעבר לתכנים הלימודיים, ילמדו המשתתפים במגמה מהי הבעיה שבגינה כולנו חשופים לכל כך הרבה מחלות שנובעות מתזונה דלה וממחלות הנוגעות לרעלים שונים.
מה עושים בוגרי מגמת תזונה קלינית נטורולוגית
השילוב בין תזונה קלינית לבין תזונה טבעית/נטורולוגית זוכה להצלחה רבה בשנים האחרונות, שכן זהו מפגש בין שני עולמות – העולם של התזונה הקלינית שמשויך יותר לרפואה הקונבנציונלית, עם עולם הרפואה האלטרנטיבית, שכשמה – מציעה אלטרנטיבה וראייה שונה לכל מה שקשור לתזונה. בתום מגמת תזונה קלינית נטורולוגית יוכלו הבוגרים להשתלב בקופות חולים, או במקומות שונים שבמסגרתם יוכלו להעניק ייעוץ תזונתי.
תכני מגמת תזונה קלינית נטורולוגית
משתתפי מגמת תזונה קלינית נטורולוגית ילמדו את יסודות האנטומיה והפיזיולוגיה החיוניים לתחום, ובמסגרתם יתמקדו ויכירו את התא ואת מבנהו, הרקמות, מערכת העיכול, הכבד והכליות, מערכת השתן, הלב ומחזור הדם, מערכת הורמונאלית, מערכת הרבייה, מערכת הנשימה, כימיה, וביוכימיה עם התמקדות באבות המזון, מדעי התזונה, מחלות שמאפיינות את האדם המודרני כמו סוכרת והיפוגליקמיה, עקרונות ריפוי המבוססים על תזונה, שיטות אבחון שונות כמו אבחון לפי הלשון, אבחון לפי קשתית העין. מחלות והפרעות שונות, תזונה מיוחדת וכדומה.