הקוגניציה עוסקת בכל מה שקשור לידיעה האנושית ואת תהליכי רכישתה וכוללים את החושים והתכונות המאפיינות את האדם ומשמשים אותו לצורך תפישה ורגש. גם כשרים מנטליים כמו רכישת שפה, יכולת לקבל החלטות, תפישה, דמיון וכדומה נוגעים לקוגניציה. ענפים רבים חוקרים את הקוגניציה מהיבטים שונים לדוגמה גם הפסיכולוגיה וגם מדעי המוח חוקרים תחומי עניין שונים שנגזרים מהקוגניציה.
מאפייני תואר ראשון במדעי הקוגניציה
המסלול של תואר ראשון במדעי הקוגניציה ממזג את תחומי העניין השונים והמנוגדים לכאורה תחת קורת גג אחת. מיזוג ושילוב זה של פסיכולוגיה, בלשנות, פילוסופיה, לוגיקה וחישוביות ומדעי הרוח כולם מונעים מתוך הצורך לגלות מהם התהליכים הכרוכים בכל הקשור לתופעות מנטליות. הרעיון שעומד בבסיסו של תואר ראשון במדעי הקוגניציה הוא לאפשר לבוגרים להתפתח למחקרים במדעי הקוגניציה, כשכל בוגר יוכל להתמחות בתחום המתאים לו כגון חישוביות עצבית או בלשנות חיובית.
מטרות תואר ראשון במדעי הקוגניציה
אחת מהמטרות העיקריות של תואר ראשון במדעי הקוגניציה היא לאפשר לסטודנטים להיחשף ולהכיר את סוגי החשיבה של מדעי הקוגניציה כך שבעתיד יוכלו לשמש במחקרים במדעי הקוגניציה. כמו כן, תואר ראשון במדעי הקוגניציה מיועד לחקור את הכישורים המנטליים של האדם ואשר בלעדיהם הוא יאבד קשר עם המציאות. בגופינו קיימות מערכות רבות שהן האחראיות על חוויות המציאות כמו יכולת התפישה, הזיכרון או יצירתיות.
תכני תואר ראשון במדעי הקוגניציה
כפי שציינו כבר קודם, תואר ראשון במדעי הקוגניציה משלב תחומים רבים שמשותף להם הוא חקר הקוגניציה. בין היתר ילמדו הסטודנטים בלשנות, פסיכולוגיה, חישוביות עצבית, לוגיקה, מדעי המוח, קוגניציה מוזיקלית, כלכלה, אלגברה, שיטות אנליטיות למדעי הקוגניציה, תהליכי שיפוט וקבלת החלטות, שיטות סטטיסטיות במחקר, יסודות ביולוגיים של התנהגות, מדעי הרוח הקוגניטיביים, רגש וקוגניציה, פילוסופיה של המדע, תהליכים התפתחותיים, התנהגות בעלי חיים וכדומה.