בשנים האחרונות הזיקה לדת היהודית גדלה, הן אצל הקהל הדתי והן אצל הקהל החילוני. המון בתי קפה ומסעדות מחליטים לדגול במטבח כשר , שכן הם משתלטים על חתך אוכלוסייה רחב יותר בצורה זו. בעקבות השגשוג והפריחה בתחום זה הדרישה למשגיחי כשרות גדלה בהתאם. הדינים של הכשרות היהודית אינם פשוטים וכוללים הלכות רבות שיילמדו בקורס משגיחי כשרות.
מה הם הנושאים שילמדו בקורס משגיחי כשרות?
הקורס מתמקד בהלכות של הכשרות תוך כדי תכלית להפוך את תלמידיו למשגיחי כשרות מוסמכים. באמצעות לימוד תאורטי ופרקטי כאחד מועברים נושאי הלימוד ונטמעים בתודעתם של התלמידים. כחלק מנושאי הלימוד ניתן למנות: סימני כשרות, כשרות בתחום הבשר, מה היא מליחה, חרקים במזון – מה ההלכה אומרת?, ליבון כלים, מה היא הפרשת חלה, הפרדה בין בשר לחלב, מחלל שבת, כשרות שבת, המטבח הביתי, מטבחים של בתי מלון ומסעדות, אתיקה בתחום מקצוע זה, משקאות חריפים כשרים, מהדרין, גלאט ועוד.
מי הוא קהל היעד של קורס משגיחי כשרות?
הקורס מיועד לאנשים שמטרת היא להפוך למשגיחי כשרות ולעבור את הבחינות של הרבנות הראשית לישראל ולקבל בתום הקורס והבחינות תעודה שמסמיכה אותו להיות משגיח כשרות. על פי רוב הקהל הדתי ימצא בקורס זה אופציה להתפתחות עסקית, עם זאת הוא פתוח לקהל הרחב.
מה הן אופציות התעסוקה בתום הקורס?
בתום הקורס מוענקת תעודה הסמכה עליה חתומה הרבנות הראשית לישראל שנותנת לתלמיד את ההסמכה להיות משגיח כשרות. משגיח כשרות יכול למצוא עבודה בתחומי המזון הרבים והשונים – השגחה על בתי קפה, מסעדות, בתי מלון וכל מקום שמגיש אוכל וצריך להגיש אותו באופן כשר – בין אם מדובר בהגשה כשרה בטיסות בעקבות הסכם סטאטוס-קו ובין אם מדובר במסעדה שמכריזה עליה כשרה והיא בעלת תעודת כשרות.