הן לימודי פסיכולוגיה והן לימודי ניהול הם מאוד מבוקשים בתור תואר ראשון. לימודי מנהל עסקים מאפשרים השתלבות ענפה בשוק התעסוקה ובשילוב פסיכולוגיה אופציות התעסוקה מתרחבות עוד יותר. השילוב בין נושא הפסיכולוגיה לניהול הוא מעניין מאוד וחושף את הסטודנטים למגוון רחב של נושאים הן בעולם הפסיכולוגיה והן בעולם הניהול ומלמד כיצד לשלב בין שני אלו וליישם את הידע שנרכש במקום העבודה.
מי הוא קהל היעד של תואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול?
על פי רוב סטודנטים שילמדו תואר ראשון בניהול ירצו לעבוד כאנשי עסקים ומדמיינים את עצמם כמועסקים בתחום הניהול, בחברות פרטיות או במגזר הציבורי. לימודי פסיכולוגיה מתמקדים בנפש האדם, ההתנהגות וחקר של אלו. השילוב של שני נושאים אלו מאפשר לתלמידים לעבוד בנושאים שקשורים לשני העולמות. כך למשל פסיכולוג קליני , פסיכולוג ארגוני ותעסוקתי יצטרך לרכוש ידע גם בניהול. קהל היעד של תואר זה יהיה אנשים שמתעניינים בשני נושאים אלו.
מה הם נושאי הלימוד בתואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול?
מסלול הלימודים הוא מרתק ומגוון ומעניק לתלמידים אינפורמציה משני העולמות השונים. התלמידים נחשפים לנושאים מעולם הניהול שיוכלו לשמש אותם גם בפסיכולוגיה כגון סטטיסטיקה, הכלכלה, מתמטיקה, שיווק, מיקרו ומקרו כלכלה. כמו כן נחשפים לנושאים מעולם הפסיכולוגיה כגון פסיכולוגיה חברתית, שיטות מחקר, פסיכולוגיה קוגניטיבית, פסיכולוגיה התפתחותית ועוד.
מה הן אופציות התעסוקה לבעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול?
תואר משולב זה פותח לתלמידים דלתות תעסוקה רבות הן בתחום הניהול והן בתחום הפסיכולוגיה. בעלי התואר יוכלו להשתלב בתחומי הניהול בחברות פרטיות וציבוריות בתפקידי מפתח כגון חברות נדל"ן, חברות שיווק, חברות הייטק, משרדי הממשלה. השילוב של הפסיכולוגיה יאפשר השתלבות בגופי משאבי אנוש, חברות השמה וכוח אדם, נושאי הדרכה ועוד. אנשים שרוצים לעסוק כפסיכולוגים יצטרכו על פי רוב להמשיך בתואר שני בפסיכולוגיה כדי לקבל הכשרה מלאה והסמכה לעבוד בתחום. כך למשל תואר שני יכול לאפשר לסטודנטים לעבוד כפסיכולוגים קליניים במרפאות ציבוריות ופרטיות כאחד.