פוליטיקה היא נישה בתחום לימודי מדעי המדינה העוסק בהיבט המדיני ובתופעות פוליטיות שונות בחברה הישראלית ובעולם ככלל. תואר ראשון בפוליטיקה חושף את הסטודנט למגוון רחב של נושאים כגון פילוסופיה, היסטוריה, סוציולוגיה, חקר האנושות והחברה, ממשלה, פסיכולוגיה, אנתרופולוגיה ועוד. כל אדם שמוצא עצמו כאיש ציבור, כאיש דעת שרוצה להשתלב במערכות הציבוריות יכול לגשת ללימודי תואר ראשון בפוליטיקה.
מה המטרה של לימודי פוליטיקה?
המטרה של תואר ראשון בפוליטיקה הוא להקנות לתלמידים ידע וארגז כלים אודות העולם המדיני וכל מה ששייך אליו – ממה הוא מורכב, כיצד הוא בנוי וכו´. לימודי פוליטיקה חושפים את התלמיד למדיניות ציבורית, להגות מדינית, להתנהגות ותופעות פוליטיות ובכך מקנים לו רקע רחב במיוחד על כניסה לעולם הפוליטיקה, כיצד הוא מתנהל וכיצד לעבוד ולהשתלב בקריירה ציבורית, מדינית וחברתית. כמו כן הלימודים שמים לעצמם מטרה להקנות ערכי אתיקה שיובילו את דור המנהיגים הבא באחריות אישית.
מה הם נושאי הלימוד בתואר ראשון בפוליטיקה?
מדובר בתחום רחב במיוחד שכולל דיצפלינות רבות מעולם מדעי המדינה וכן מעולם מדעי החברה והרוח. כחלק מנושאי הלימוד והקורסים ניתן למנות: מבוא לפוליטיקה, פוליטיקה השוואתית, מינהל, מדיניות ציבורית, יישומי מחשב בפוליטיקה, ערוצי תקשורת פוליטיים, משא ומתן, פוליטיקה לעורך ההיסטוריה, ארגוני טרור, עיצוב חזון מדיני, דיפלומטיה, ניתוח מערכות פוליטיות, אתיקה ומוסר בפוליטיקה, דמוקרטיה מה היא, המחשבה המדינית ותולדותיה ועוד.
מה הן אופציות התעסוקה לבוגרי תואר ראשון בפוליטיקה?
בתום הלימודים יוענק לתלמידים תואר ראשון בהתמחות בפוליטיקה. רבים בוחרים בלימודים משולבים שכוללים נושא נוסף כגון פוליטיקה וממשל, לימודי פוליטיקה וחברה וכו´. ניתן להמשיך לתואר שני בתום לימודי תואר ראשון בתחום מקביל או בעל זיקה דומה כגון דיפלומטיה, ממשל, מדעי המדינה ועוד. בוגרי התואר יוכלו להשתלב במשרות ציבוריות בעיקר ובעולם הפוליטי כך למשל – להיות בגופים מבקרי מדינה, לעבוד במכוני מחקר, לקחת חלק ממשרות במשרד החוץ, להשתלב במפלגות פוליטיות ובכנסת.