למרות שבזמן הבגרויות היה כל תלמיד ותלמיד מתמרמר על למה הוא לומד לבגרות במתמטיקה, הנושאים הנלמדים משמשים כל אחד ואחד מאיתנו בהמשך דרכו – בין אם מדובר בחיי היום יום ובין אם מדובר בלימודים אקדמאיים. המתמטיקה מוצאת שימוש בענפים שונים בתחומי המדע למיניהם. המתמטיקה השימושית בהגדרתה היא דיי סבוכה, אך בשנים האחרונות היא מתייחסת בעיקר לשימוש בהגדרות מתמטיקה בכדי לנסות ולכפר על בעיות, למצוא נוסחאות לשיפור של מוצרים, של מחקרים, של תגליות ועוד.
איך לומדים מתמטיקה שימושית?
מתמטיקה שימושית הוא תחום התמחות בלימודי תואר ראשון בתחומי המדעים וההנדסה למיניהם. בתי ספר ברחבי הארץ מציעים שילובים של מתמטיקה שימושית גם לצד תעודת הוראה ובכך פותחים דלתות תעסוקה נוספות עבור הסטודנט בעתידו. קיימות תוכניות שמשלבות תואר ראשון ושני בתחומי המתמטיקה השימושית ומעניקות לסטודנטים יתרון גדול על מתחריהם בשוק העבודה.
מה לומדים במסגרת תואר במתמטיקה שימושית?
התואר מתאים עצמו לשוק האקטואלי ולדרישות התעשייה בימים אלו. על כן לומדים ונחשפים סטודנטים למתמטיקה שימושית אודות מידול מתמטי בעולם הכלכלה, אודות מערכות אלקטרוניות ומכאניות, אודות טכנולוגיות מתקדמות, מחקר, פיתוח, ייעוץ פיננסי, בנקאות, איכות סביבה, טומוגרפיה, ננו-טכנולוגיה, רובוטיקה ועוד.
מה מקנים לימודי מתמטיקה שימושית לסטודנטים?
לימודים אלו מקנים בעיקר את יישומי המתמטיקה בפועל לצורכי מחקר, לצורכי התעשייה – שיפור מוצרים ועוד. המתמטיקה היא בסיס לנוסחאות רבות שמשמשות אותנו בחיי היום יום בלי שנהיה מודעים לכך. עולם התעשייה, הכלכלה והמחקר הוא בלתי נפרד מהמתמטיקה. סטודנטים בוגרי תואר זה יוכלו לנתח הליכים כלכליים והליכים טכנולוגיים, כמו כן לעסוק בחברות פיננסיות למיניהם, לתכנן הליך ייצור יעיל וזול יותר, לחזות ניסויים ותוצאותיהם ועוד.