עם הביקוש על ידי מרבית מקומות העבודה לתואר ראשון כתנאי קבלה, ידוע שתואר ראשון משמש רק את הבסיס לתחילת הדרך המקצועית, וסיומו של תואר אינו מבטיח השתלבות מהירה במערך שוק התעסוקה, במיוחד לאור העובדה ששאר העומדים בקו הזינוק אל המשרות המוצעות בתחום גם הם מצוידים בתעודת תואר ראשון דומה. תואר בכלכלה הוא כללי מספיק בכדי לאפשר התמחויות שונות בתחום, וכך ליצור מגוון של תפקידים המאפשרים השתלבות – אם לא במשרה זו אז במשרה שונה מעט בתחום.
השתלבות מהירה בשוק העבודה
היות ועם סיומו של התואר בכלכלה אין צורך להוציא רישיון מסוים, ניתן להשתלב אף באופן מהיר יותר בשוק העבודה. הנתון הזה יכול לשמש לטובתו של אחד אולם לרעתו של אחר - זוהי חרב פיפיות: ככל שקל יותר להתקבל לשוק העבודה, כן המקצוע עלול להיות רווי יותר. מצד שני, כשמדובר בתואר בכלכלה ראשון, שני ומעלה – אלו כלים שמאפשרים השתלבות בכל סוג של חברה, הרי הרבה חברות נזקקות ליעוץ אנליסטי או ליעוץ השקעות, למנהלי סיכונים, לניתוח דו"חות כלכליים, להערכת שווי תוכנית עסקית, למנהלי פרויקטים, לכלכלנים ועוד.
תואר ראשון כבסיס ללימודי המשך
תואר ראשון בכלכלה יכול להיות בסיס מצוין לתארים הבאים עלינו לטובה בתחום הלוגיסטי. מקצוע הכלכלה מחדד את התפישה הלוגית, וכך להכשיר לתפקידי קודקוד או לתפקידים שאליהם נדרשים כישורים שנרכשים הרבה פעמים בשטח ועם הניסיון. לכן רבים אשר למדו תואר בכלכלה יעדיפו להמשיך לתארים מתקדמים בתחום כמו למשל ראיית חשבון, לקחת קורסים בשוק ההון והבורסה ועוד.
למדתם במסלול דו- חוגי? אפשר לשלב
הלומדים את מקצוע הכלכלה ביחד עם מקצוע נוסף (תואר משולב) יכולים לעשות חיל אם ישלבו בין השניים ויציעו את עצמם ככלכלנים במקצוע הנוסף אותו למדו – זה יכול להיות כל דבר: מחשבים וכלכלה, ספרות וכלכלה, משפטים וכלכלה ועוד. החוג הנוסף מאפשר ליישם את הידע בכלכלה בשטח ולפתוח את האפשרויות ללימודי המשך.