פעילות גופנית היא כלי לצרכים רבים ומגוונים, היא נתפשת כביטוי לבריאות. הפעילות הגופנית משמשת כתבנית לסיוע במניעת פציעות, לסיוע בשיקום, להיות מקור להעשרה חווייתית- מוטורית, רגשית ותחושתית, מאפשרת לווסת רגשות, להתנסות בתפקידים חברתיים שונים, ואפילו משמשת ככלי לתוכניות התערבות שונות (בבעיות התנהגות, בקשיי התפתחות ובלקויות למידה).לימודי תרפיה בספורט מאפשרים לאבחן פתולוגיות שונות ולטפל בהן על פי הידע המקצועי הנרכש בהם- בין אם כעזרה ראשונה או כתוכנית שיקומית במרכזי רפואת ספורט ושיקום.
מהי מטרת לימודי תרפיה בספורט?
התוכנית לתרפיה בספורט מאפשרת שימוש באמצעים שונים מתחום התנועה, הספורט והמשחק בכדי לפצות על ליקויים בתפקוד הגופני, לדוגמה- טונוס שרירים לקוי, חיזוק חגורת כתפיים, ליקויים עקב מחלות ועוד, על ליקויים בתפקוד הנפשי - דימוי עצמי, הפרעות קשב, חרדה ודיכאון, כמו גם בתפקוד החברתי – אמון באחרים, שיתוף פעולה, השמעות להוראות, אלימות ועוד. הלומדים ירכשו את הכלים לאבחן, לפתח תוכנית טיפולית בהתאם ולעמוד ביעדיה, כמו כן יעשו שימוש באמצעים מתודיים וחינוכיים לצורך תוכנית התערבות של הספורט הטיפולי למטופל.
מהם נושאי הלימוד בקורס תרפיה בספורט?
תוכנית הלימודים תכלול בדרך כלל את הנושאים הבסיסיים: אנטומיה, פיזיולוגיה (כללית ובמאמץ), מבחני שרירים, אורתופדיה, פתולוגיה, נוירולוגיה, פציעות ספורט, הגשת עזרה ראשונה ועוד. בין הקורסים הנוספים ניתן למצוא תזונה, שיטות אימון, שיקום ספורטאים, אביזרי שיקום, תבניות תנועה שיקומיות וכן הלאה. ישנה אפשרות להוסיף גם קורס בעיסוי כלשהו (עיסוי ספורטאים, עיסוי קלאסי ועוד).
מהן אפשרויות התעסוקה לבוגרי תרפיית ספורט?
לבוגרי הקורס אשר סיימו בהצלחה את הלימודים, תוענק תעודת מטפלים בתרפיה בספורט על ידי מוסד הלימודים הנבחר. מבין מקומות התעסוקה השונים ניתן לעסוק בתחום הציבורי וכעיסוק עצמאי בחינוך הגופני, במסגרות לאוכלוסיות בעלי צרכים מיוחדים, בבתי חולים טיפוליים או שיקומיים, בהתאחדויות ספורט שונות, בבתי ספר לעיוורים, בחברה למתנ"סים, בבתי הלוחם ברחבי הארץ, בעמותות למען ילדים ונוער בעלי צרכים מיוחדים ועוד – חלק מהעבודות כוללות עבודה סביב השעון במוסדות הלימוד ומובילות לסיפוק רב בסיוע לקהילה.