לימודי תנועה יכולים להיות בקשת נושאים רחבה החל ממחול וכלה בטאי צ´י וטכניקות אחרות לתנועת הגוף. עולה השאלה – מדוע צריך ללמוד תנועה אם זה דבר שבא לכל אדם באופן טבעי? בכל יום שעובר אנחנו הולכים, סוחבים חפצים, אוכלים, רצים, כותבים – ובגדול משתמשים בכל חלקי גופנו ומניעים אותם, אז מה הם לימודי תנועה ומדוע, אם כן, צריך ללמוד אותם?
התפתחות התנועה בגיל הרך
בגדול, התיאוריה מאחורי לימודי התנועה, מתחילה בתינוקות. כאשר תינוק בא לעולם הוא מחובר לאדמה ולארץ בצורה הכי טבעית שאפשר. כוח המשיכה וחלקי גופו הרכים והחלשים לא מאפשרים לו לנוע. אט אט הפעוט מתחיל להתנגד לכוח המשיכה, להזיז את צווארו, את רגליו וידיו, להתגלגל, לשבת ובסוף ללכת. כל שלב שכזה בהתפתחות מרחיק את האדם מהתנועה הטבעית שלו ומהחיבור באדמה. כשהתינוק גדל ומתחיל ללכת שמים לו נעליים שמנתקות לחלוטין את הקשר הישיר מהאדמה.
תנועה בגיל מבוגר
בעקבות הליכים אלו גם בגילאים מבוגרים אנו עדים לאי גמישות בתנועה. החיים המודרניים של האדם מונעים ממנו לנוע באופן נכון, ישיבה ממושכת במשרד, שינה לא נכונה ולא נינוחה. כל אלו גורמים גם לאדם המבוגר, בעקבות התפתחותו עוד כתינוק, לא להניע את הגוף באופן נכון ומשחרר. לימודי תנועה יסייעו לאדם להכיר את התנועה מחדש, להפעיל כל שריר, למתוח את גבולות הגוף וליצור באמצעות זאת גם שחרור פנימי.
אילו סוגי תנועה ניתן ללמוד?
התנועה, אם כן, מסייעת לאדם להבין את תנועות גופו מחדש – כמו להיוולד מחדש. כל תנועה דורשת ריכוז ומאמץ, יציאה מהאזור הבטוח וכתוצאה מכך שחרור נפשי ויצירת רכות בתנועות הגוף. ניתן ללמוד תנועה במגוון רחב של מסגרות. כך למשל יש הבוחרים לגשת ללימודי תואר ראשון במחול וריקוד ומתמקדים בנושא המודרני והקלאסי, על פי רוב. כמו כן ניתן במסגרת לימודי תעודה וקורסי העשרה אחה"צ ללמוד מחול וריקוד. כמו כן קיימות טכניקות כג´ון טאי צ´י, פלדנקרייז ואף שיטת אלכסנדר שמסייעות לאדם להפוך כל תנועה לשחרור מלחצי היום יום.