בשנים האחרונות נוצרה סטיגמה שגויה לגבי מקצועות החינוך וההוראה שמציגים אותם כבעלי שכר נמוך ולא מתגמלים – כנראה שהאוכלוסייה שכחה מהמניעים הטהורים הראשוניים שהביאו אנשים ללימודים לקראת מקצוע זה – חינוך דור העתיד והדרכת נערים וילדים צעירים – יותר מתגמל מכך, מבחינה נפשית לא יכול להיות. מלבד זאת, כיוון ומקצוע ההוראה תופס חשיבות גדולה מבחינה מדינית, משרד החינוך עושה את כל מאמציו ליצור שורת מורים ארצית איכותית וזאת גם באמצעות העלאת המשכורת החודשית של המורים.
מתי עושים מסלולי הסבה להוראה?
כחלק מהרצון הטוב של מערכת החינוך בישראל לסייע ולהגביר את הדרישה למקצוע ההוראה ומקצועות בתחום החינוך, המל"ג אישרה מגוון רחב של מסלולי הסבה להוראה. המטרה של מסלול הסבה הינה להכשיר אנשים להיות מורים תוך כדי שימוש בתואר הקודם שלמדו. כך למשל מקצועות פחות פרקטיים כמו היסטוריה, ספרות או מורשת ישראל יכולים לעבור הסבה למקצוע עם דרישה בשוק העבודה ואופציות תעסוקה במערכת החינוך. בוגרי תארים אלו יוכלו לממש את אהבתם למקצוע שבחרו ללמוד מלכתחילה ולשלב אותו בהוראה וסיוע לעיצוב דור העתיד.
יתרונות מסלול הסבה להוראה
למרות הרושם המוטעה שיצר מקצוע ההוראה בשנים האחרונות קיימים בו יתרונות רבים שנחבאים מהעין ויש לעלות אותם על פני השטח; עבודה בתחום החינוך, ובהוראה באופן ספציפי, מאפשרת לוח זמנים מאוד נוח. כך למשל אנשים שמתמסרים לעבודות הייטק ועבודות בתחום הטכנולוגיות המתפתחות צריכים לקחת בחשבון התרחקות טבעית מהמשפחה ומחיי היום-יום והקדשת מרבית היום לעבודה. לעומת זאת, עובדי הוראה יכולים לעבוד ובמקביל להקדיש זמן רב יותר לחיים האישיים. כמו כן, בעקבות הרצון של מערכת החינוך ליצור צוות הוראה ארצי איכותי ובעקבות הפגנות המורים עולה השכר של המורים בהדרגה. ימי החופש של התלמידים הינם ימי חופש של המורים גם – כך שבתמונה הגדולה הרווח הוא עצום!
אז למה כדאי ללמוד במסלול הסבה להוראה?
כל הסיבות לעיל מחזקות את הרצון לעבור מסלול הסבה להוראה, כמו כן לא נשכח את העובדה כי מקצוע ההוראה הוא הרבה יותר מהעברת חומר לימוד לתלמידים – מדובר במקצוע שעוסק בחינוך, בהדרכה ועיצוב דמותם של הנוער ושל הגיל הרך – מדובר בשליחות שאחראית לא מעט לעתיד של דורנו. מלבד הפן האידיאולוגי שבדבר גם צוין הנושא הכלכלי, זמן הפנאי הרב ואף הסיפוק האישי המופק מעבודה במקצוע שקשור לתחום הלימודים הראשוני. מסלולי הסבה להוראה הם רבים ומורים יכולים להתמחות במגוון רחב של נושאים שלא יכלו למצוא בהם עבודה בתחום אחר כמו אלקטרוניקה, חשמל, מדעי המחשב, שפות, מדעי המדינה, היסטוריה, מורשת ישראל, אזרחות ועוד.