תוכניות לשיקום לב הן חלק מתוך המאמץ להשלים את הטיפול הפולשני והתרופתי בחולי לב, ומטרתן – מניעה ראשונית ושניונית של מחלות לב ומחלות כלי הדם. תוכניות שיקום מכילות בתוכן מערכי אימון גופני, רפואה משלימה, ייעוץ ועוד על מנת למנוע תופעות עתידיות. שיקום הלב תורם לשיפור התוצאות של הניתוח וכן בהאצה של תהליך ההחלמה. ניתן לשפר בעקבות כך באופן ניכר את התפקוד הלבבי. היות ובישראל ובמדינות רבות בעולם סיבוכים ומחלות לב הם בין הגורמים העיקריים לתמותה ובצירוף הנתון המחקרי שרק 15% מכלל הלוקים באירוע לב ניגשים לשיקום, יש מקום להרחיב את מעגל התעסוקה בתחום.
מהן מטרות קורס שיקום הלב?
תוכניות הלימודים לשיקום הלב מעניקות את הידע הנדרש לצוות רפואי ופרא- רפואי לצורך הכשרתו לטיפול ולשיקום בחולי לב. הלומדים יכירו את כל התופעות הקשורות במחלות לב, את דרכי הטיפול ואת תוכניות האימון התומכות בעניין. הלומדים ירכשו ידע בבניית מערכי אימון ותוכניות שיקום למטופלים ויוכלו ליישם זאת בשטח תוך עבודה מעשית מול אוכלוסיות חולי לב שונות.
מהם נושאי הלימוד בקורס שיקום הלב?
מבין נושאי הלימוד בקורס ניתן למצוא את התכנים פיזיולוגיה של המאמץ, קרדיולוגיה בסיסית, תורת השיקום, תורת האימון – בניית מערכי אימון למשתקמים על פי עקרונות האימון הספורטיבי, פתופיזיולוגיה קרדיו – וסקולרית, עקרונות הטיפול הרפואי, שיקום לב – כשישנו חלק עיוני וישנו חלק מעשי אותו הלומדים מיישמים בשטח. בנוסף, המשתתפים בקורס יעברו קורס החייאה.
היכן ניתן לעסוק בשיקום לב?
לבוגרי הקורס תוענק תעודת גמר מטעם מוסד הלימודים הנבחר, עמה יוכל להשתלב במכוני פיזיותרפיה דרך קופות החולים ובאופן פרטי, להצטרף למכוני השיקום בבתי החולים בארץ, להיות חלק מעמותה התורמת לקהילה בנושא זה, להיות חלק מצוות בחדר כושר הבונה תוכניות אימון לחולי לב ביחד עם מדריכים ומאמני כושר ועוד. כמו כן בוגרי הקורס יוכלו להמשיך וללמוד לתואר ראשון לחינוך גופני במגמת שיקום לב, או להצטרף למסגרת לימודים מקיפה בנושא.