אחת הדרכים הטובות ביותר להשתלב בעולם התקשורת היא באמצעות לימודי יחסי ציבור ודוברות. במסלולי הלימוד השונים ביחסי ציבור ניתן להכיר מקרוב את סוגי המדיה השונים אשר עובדים בישראל כגון עיתונות, טלוויזיה, רדיו ואינטרנט, ולהכיר מקרוב את עבודתו של היחצ"ן. לימודי יחסי ציבור אינם מיועדים רק לאלו המעוניינים לעבוד בתור אנשי יח"צ, אלא גם עבור אלו השואפים למלא תפקידים אחרים בספקטרום התקשורתי כגון עיתונאים, צלמי חדשות, אנשי תדמית ועוד. כיום ניתן ללמוד יחסי ציבור בשני מסלולים עיקריים: קורס יחסי ציבור או תואר ראשון בתקשורת.
קורס יחסי ציבור
לימודי יחסי ציבור במסגרת קורס הנחשבים גם ללימודי תעודה, שמים דגש חזק מאוד על הצד הפרקטי של עולם התקשורת ויחסי הציבור. תכנית הלימודים בקורסי יחסי הציבור מעניקה לסטודנטים בקורס הרבה מאוד ידע תיאורטי בנוסף לידע פרקטי ומעשי בתחומים שונים כגון יחסי ציבור, דוברות, פרסום, שיווק ועיתונאות. הלימודים בקורס כוללים סדנאות וסיורים מקצועיים במערכות השונות של התקשורת האלקטרונית והמודפסת, וכן הרצאות אורח של גורמים משמעותיים ומרכזיים בעולם יחסי הציבור והדוברות בארץ.
תואר ראשון בתקשורת
לעומת לימודי התעודה ביחסי ציבור השמים דגש על מאפיינים פרקטיים של המקצוע, הרי שתואר ראשון בתקשורת מציע מבט מעמיק יותר לעולם התקשורת וכולל גם לימוד יסודי של הרבה תיאוריות ומחקרים הקשורים לתחום. הלימודים לתואר אורכים כשלוש שנים במהלכם לומדים הסטודנטים גם קורסים וסדנאות הקשורות באופן ישיר לעולם יחסי הציבור והדוברות כגון קורסי דוברות, קורסי תקשורת שיווקית, סדנאות קופירייטינג, וכן קורסים הלקוחים מעולם הניהול.
תואר שני בתקשורת עם התמחות ביחסי ציבור
עבור אלו הבוחרים במסלולי הלימוד האקדמיים בתחום התקשורת ויחסי הציבור ניצבת גם האפשרות ללמוד במסלולי תואר שני בתקשורת עם התמחות ביחסי ציבור. מסלול זה מיועד לאנשים המחזיקים כבר בתואר ראשון בתקשורת, ומעוניינים להעמיק את ידיעותיהם בתחום, ולהתמקד בעולם יחסי הציבור. תכנית הלימודים כוללת קורסים בניהול משברים בתקשורת, הסברה ציבורית, קידום חברות, עבודה במשרדי ממשלה, קידום אתרי תיירות וספורט ועוד.