לרוב לימודי כלכלה נלמדים עם תואר נוסף בדרך כלל מנהל עסקים. מרבית האוניברסיטאות משלבות את תחום הכלכלה במסגרת דו חוגית וזו כדי לשלב בין השכלה כלכלית מורחבת לבין חוג נוסף למשל כמו חוג תקשורת, מדעי המדינה, ניהול, פסיכולוגיה ועוד כל מיני שילובים.
על תואר בכלכלה
אחת הסיבות לפופולאריות של תואר בכלכלה היא הצורך של חברות רבות ושל ארגונים שונים בכלכלנים המגבשים את המדיניות הכלכלית של אותם חברות או ארגונים. אחד המקומות שמשתמשים וזקוקים רבות לשירותיהם של כלכלנים הוא המגזר הציבורי כמו למשל משרד האוצר. בגדול, ניתן לחלק את ענף הכלכלה לשניים- ענף המיקרו כלכלה וענף המקרו כלכלה.
מיקרו
בענף המיקרו כלכלה חוקרים הכלכלנים את ההתנהגות הכלכלית של תאים קטנים (יחידים, משפחות, פירמות) את קבלת ההחלטות של תאים אלה, ואת האופן שבו התנהגות זו מכתיבה את התנהגות השוק של סחורה או שירות אחד, או המשק בכללותו.
מקרו
בענף המקרו עוסקים בניתוח פעילותו של המשק הלאומי כלכלי. המקרו כלכלה עוסקת בחקר תופעת הגאות והשפל הכלכליים, בקביעת גודלו של התוצר הלאומי, היקף התעסוקה והאבטלה, במדידת שינויים ברמת המחירים הממוצעת, במאזן תשלומים ובצמיחה כלכלית.
שעה קלה על כלכלה
אין פלא שתחום הכלכלה מושך רבים, יש בו שילוב של אנליטיות עם פסיכולוגיה. כלכלה בהגדרתה היא תחום הפעולה האנושית המכוון להשגת האמצעים החומריים הדרושים לאדם לצורך קיומו ורווחתו. בין הקורסים הנלמדים במסגרת תואר בכלכלה ניתן למצוא את התחומים הבאים – מיקרו כלכלה, מקרו כלכלה, מבוא לחשבונאות, תורת המימון, כלכלת ישראל, כלכלה ציבורית ועוד.
כלכלה בערב
לימודי כלכלה בערב הופכים למבוקשים אף הם, ככל שעולה הביקוש לכלכלנים. אנשים רבים לא יכולים ללמוד במהלך היום, ולכן הם יכולים לעשות תואר ראשון בכלכלה בלימודי ערב. אין הבדלים גדולים בין לימודי ערב לבין לימודים בשעות היום, אך מי שמעוניין לשלב את הלימודים עם עוד משהו תמיד יכול לעשות זאת בשעות הערב.