אנשים לא בוחרים את חיק המשפחה שתקיף אותם בדרך כלל, אולם תמיד אפשר לשנות את הדינאמיקה המשפחתית כדי להביא לכדי מצב טוב יותר בתוך הקבוצה המשפיעה ביותר בחייו של אדם
האדם נולד אל תוך מסגרת, כשמשפחה היא השבט הטבעי – הראשוני שבו אדם אמור להרגיש את תחושת השייכות, את הסדר ההיררכי הקובע את התפקידים באותה המסגרת. בגישת הקונסטלציה המערכתית, ישנו זרקור על היחסים שבין אדם למשפחתו במעגל הרוחבי שלו (המשפחה שחיה בדורו) ובמעגל האורכי שלו (בהעברה בין דורית), כאשר המערכת מתחילה במעגל הקרוב – המשפחה, וממשיכה בקהילה שבה חיים, בארגון שלתוכו נולדו, בקבוצות האתניות אליה משתייכים וכן מעגל המין האנושי כולו. כך, האדם יהיה תמיד חלק מהמערכת – חלק ממשפחה, מחברה. הפסיכותרפיסט הלינגר פיתח בשלהי המאה ה – 20 את השמירה על האיזון בתוך כל אותם מעגלים.
מהן מטרות קורס קונסטלציה משפחתית?
בקורס לקונסטלציה משפחתית יועברו כל אותם עקרונות בסיסיים – תיאורטיים ויישומיים של הגישה המערכתית על מנת שניתן יהיה ליישם אותם בכל אותם מעגלים מערכתיים שמקיפים את הלומדים בקורס, ולשמור על האיזון המערכתי בכל אותם המעגלים. הקורס יקנה ללומדים ידע לגבי הדינאמיקות הנסתרות שמתחת לפני השטח במשפחה, ויאפשר סידור מערכתי מחדש של כל אותם גורמים במערכת, כדי ליצור תמונה שונה ומאוזנת יותר.
|
|
מחזקים את הקשרים המשפחתיים - קורס קונסטלציה משפחתית |
|
|
מהם נושאי הלימוד בקורס קונסטלציה משפחתית?
הנושאים שנכללים בקורס מלמדים את הגישה שפיתח הלינגר, בין השאר יהיו: סדר במערכת המשפחתית, איזון בין נתינה וקבלה, אהבה עיוורת או מודעת, אשמה ותמימות, צורך השייכות, המצפון, מציאת פתרונות, משפטים ומנטרות לריפוי, קשיים במערכות יחסים דואליות: גבר – אישה, הורה – ילד, דינאמיקות סמויות, בעיות שמועברות במעגלים אורכיים ופתירתם כבר בדור הזה ועוד. התכנים בקורס מיושמים באמצעות סדנאות חוויתיות ומאפשרות הטמעה של החומר.
מיהו קהל היעד לקורס קונסטלציה משפחתית?
הלומדים בקורס קונסטלציה משפחתית יכולים להיות כל אחד אשר מעוניין לקבל את הכלים להחזיר אל הקהילה אנשים שנדחו, להתמודד עם אובדן או ניתוק, לאפשר להפרד מרגשות שליליים כמו כעס, בושה, אשמה ועוד ובמקום זאת מפנים מקום ללקיחת אחריות של כל אחד מהמשתתפים על פי מקומו ההיררכי במערכת.