לימודי סיעוד לתואר ראשון מאפשרים לבוגרים להשתלב כאחים/יות מוסמכים/ות במערכת הבריאות. מקצוע הסיעוד מסייע לשמור על לא רק על תפקוד של יחיד אלא על בריאות החברה כולה
הסיעוד הוא התמיכה, הטיפול הפיזי ומתן טיפולים רפואיים לבעלי מוגבלויות וצרכים מיוחדים. היות והסועד אמור להמצא סביב המטופל לאורך שעות היממה ולסייע לו לשמור על רמה בסיסית בתפקוד היום – יומי, במצב הרפואי ובסיוע במצוקה, עליו להיות בעל סבלנות רבה מאוד כדי להיות מוכן להעניק לאחר סביב השעון, ולכן אפשר לומר שאלו המבקשים לעסוק בתחום הזה זקוקים להכיל מלכתחילה את התכונות הללו כתנאי בסיסי, וללמוד לתואר ראשון בסיעוד. זה מקצוע שיכול להתאים למי שיש לו יכולת נתינה רבה ויש לו "כתף פנויה" ותומכת.
מה צריך ללמוד כדי לסעוד אדם?
לימודי הסיעוד מכילים נושאים שונים הקשורים לתחום הביולוגיה והרפואה ועוד. בין השאר, נושאי הלימוד יכולים להיות מדעי החברה, פסיכולוגיה, ביולוגיה, אנטומיה, ביוכימיה, פיזיקה, כימיה, פיזיולוגיה, גנטיקה, סטטיסטיקה, שיטות מחקר, כלכלה, סוציולוגיה, פרמקולוגיה ועוד. הסטודנטים לסיעוד יוצאים לשוק העבודה לאחר תרגול מעשי בשטח בליווי מדריכים, כאשר יש להם יכולת בחירה בין קהל המטופלים שאיתו יעבדו.
|
|
לומדים לסעוד אדם |
|
|
סיעוד המגזר הפרטי
עם העלייה בתוחלת החיים נוצרה דרישה לשמירה על איכות החיים גם של קשישים, מטופלים שלקו במחלות שונות ומשוקמים. המגזר הפרטי הולך ומתמלא נזקקים לסיוע בסיעוד – לא רק במתקנים הציבוריים הסיעודיים (וביניהם גם גריאטריים), אם כי בביתם הפרטי. המטפלים הפרטיים נשכרים בהתאם, ולעתים נדרשים אף ללון בבית המטופל. העובדים הסיעודיים עובדים בשיתוף עם אנשי מקצוע נוספים באופן רוחבי, ומדווחים בשעת הצורך לגורמים שונים על מצבו של המטופל.
איך להתחיל לעסוק בתחום?
תואר בסיעוד נדרש כתנאי בסיסי לעיסוק בתחום הסיעוד. בארץ ניתן ללמוד לתואר ראשון, שני ולדוקטורט – כשמטרת הלימודים בסיעוד בארץ נחשבת לגבוהה יחסית, כך שניתן להשתלב בקלות יתרה במקצוע זה אף בעבודות בחו"ל. במסגרת ההסמכה לעיסוק בסיעוד, על הלומדים לעמוד בבחינות לרישוי ממשלתיות מטעם משרד הבריאות, כאשר ישנם סוגים שונים של מבחני רישוי: לאחיות מעשיות, לאחיות מוסמכות ולקורסים בהתמחויות (על – בסיסיים) לאחיות.