קצת מידע על
תואר שני בסיעוד
לימודי תואר שני בסיעוד שואפים, במהותם, לספק לעוסקים בסיעוד ידע עיוני, מחקרי וקליני בתחום ובכך להכשירם לקראת תפקוד יעיל ואיכותי בקרב שירותי הבריאות והרפואה בישראל. בפועל, האקדמיזציה של הסיעוד הוכיחה עצמה, תוך שמשכה למקצוע כוח אדם מעולה אשר הסיעוד הבלתי ממוקצע לא יכל לו; ואכן, לימודי התואר תורמים באופן משמעותי להעצמה אישית ומקצועית של הנוגעים לסיעוד קליני ומחקרי כאחד.
כיצד מתנהלים לימודי התואר ומה הם מקנים?
לימודי תואר שני בסיעוד מוצעים בשני מסלולים, כאשר הראשון כולל הכנת עבודת גמר מחקרית (תזה) והשני לאו. יודגש, כי דרישות הקבלה למסלול שאינו מחקרי יוגדרו כמעט תמיד כנמוכות יותר מאלה המאפיינות את המסלול המחקרי. כך או כך, הלימודים נושאים אופי קליני מובהק. כך, אלה משולבים בלימודי התמחות במסגרת קורסית על בסיסיים, המקנים בסיומם תואר אקדמי M.N של מוסמך בסיעוד. יצוין, כי לצד רכישת התואר, מהווים הלימודים את דרישות הקדם לקבלת תואר "מומחה קליני בסיעוד", הניתן מטעם משרד הבריאות.
אילו תכנים מאפיינים לימודי תואר ראשון בסיעוד?
מתוקף המרכיבים הרבים המאפיינים את תחום הסיעוד, עוסקים לימודי התואר במגוון תחומים, נושאי לימוד וקורסים, ביניהם: סיעוד גרונטולוגי-גריאטרי; סיעוד אונקולוגי; תזונה; סיעוד במצבי חולי מורכבים, קריטיים ו/או חריפים; שיטות מחקר וסטטיסטיקה; פרמקותרפיה; טיפול בקשיש; ארגון וניהול שירותי בריאות הציבור; קידום בריאות במצבי חולי; שיטות טיפול באונקולוגיה; טיפול נמרץ; אפידמיולוגיה של סרטן; ועוד.