מעטים האמנים שיכולים להתפרנס בכבוד מאמנותם בלבד, מסיבה זו פונים רבים העוסקים באמנות ועוסקים בהוראת אמנות. בנוסף לסיבה זו, בוחרים אמנים רבים להנחיל את הידע והאהבה שלהם לאמנות לדור חדש של צעירים
מעטים האמנים שיכולים להתפרנס בכבוד מאמנותם בלבד, מסיבה זו פונים רבים העוסקים באמנות ועוסקים בהוראת אמנות. בנוסף לסיבה זו, בוחרים אמנים רבים להנחיל את הידע והאהבה שלהם לאמנות לדור חדש של צעירים, וזאת כדי לשמור ולהנציח את קיומה של האמנות. אמנים רבים רוכשים תעודת הוראה ומצטרפים למערכת החינוך כמורי אמנות. לשם כך עליהם לעבור הכשרת מורים לאמנות. אמנים מוכשרים רבים נהנים לעסוק בהוראת האמנות בנוסף לעיסוקם באמנות, וכך הם מצליחים להתפרנס יפה, ובמקביל לגלות ולפתח כשרונות בקרב תלמידיהם הצעירים. האפשרות של הוצאת תעודת הוראה קוסמת לאמנים רבים, ומאפשרת להם להמשיך לעסוק בתחום האמנות, אך מכיוון אחר. מורי אמנות בעלי תעודת הוראה פורמלית יכולים להשתלב במוסדות רבים, פרטיים וציבוריים כאחד.
|
| הוראת אומנות משלבת אהבה לאומנות וחינוך של הנוער | |
|
על לימודי הוראת אמנות
המודעות הגוברת בשנים האחרונות לחשיבותה של האמנות בחי האדם, ובחיי ילדים בפרט גרמה להכרה בתחום האמנות גם במגזר הציבורי, ובתי ספר רבים רוצים להנחיל את הידע ואת התרבותיים הנלווים לתחום האמנות, וכך לעזור לילדים הצעירים להתפתח ולעצב את אישיותם ולהרחיב את אופקיהם. בנוסף האמנות ידועה כערוץ שדרכו מעבדים אירועים ותהליכים שונים. תעצומות הנפש הנגזרות מביטוי אמנותי הן רבות, ותלמיד האמנות הצעיר משתמש באמנות כדי לבטא את הפן הייחודי באופיו, את חותמו האישי, וכמו כן מפתח את דמיונו ואת היצירתיות שלו.
מהם נושאי הלימוד
לימודי הוראת האמנות חובקים נושאים רבים ומגוונים, וביניהם מבוא לאמנות, יסודות הצבע, יסודות הפיסול, יסודות הרישום, סדנת צילום, וסדנאות רבות כמו תחריט, קרמיקה וציור. כמו כן לומדים אמנות בין תחומית, תולדות האמנות, שיעורי רישום ופרספקטיבה, סגנונות אמנות שונים מרחבי העולם, אמנות מימי הביניים ומתקופת הרנסנס, אמנות ישראלית, אמנות מערבית מודרנית ועוד.
מה עושים עם זה?
בוגרי לימודי הוראת אמנות משתלבים כמורים בתיכון, או בבית ספר יסודי (היום יש גם בחינת בגרות באמנות), וכמו כן הם יכולים לעסוק בהוראת התחום במסגרות פחות רשמיות כדוגמת העברת סדנאות וקורסים פרטיים או במוסדות כגון בתי אבות, מתנ"סים וכדומה.