על פי היהדות, על מנת לאכול מבשר החיה עליה לעבור שחיטה כשרה על פי כללי ההלכה המחמירים, אותם ניתן ללמוד בקורס שחיטה כשרה
על פי היהדות, תהליך השחיטה היא למעשה מצווה אשר מכשירה את בעל החיים למאכל אדם. שחיטה מתבצעת לבעלי חיים כשרים כגון בהמות, או עופות אשר נחשבים לכשרים על פי חוקי וכללי ההלכה היהודית, יהוא מתבצעת על ידי חיתוך צווארה של החיה באמצעות מאכלת על פי חוקי השחיטה היהודית. במידה והשחיטה אינה מתבצעת על פי כללי ההלכה, הבשר הנשחט הופך לנבלה האסורה למאכל. אחד היוצאים מן הכלל של חוקי השחיטה הם דגים כשרים, אשר ניתנים למאכל בכל סוג של המתה.
מהו בשר כשר?
על פי כללי ההלכה, על מנת שבשר יוגדר כבשר כשר המותר לאכילה, עליו לעמוד בשלושה תנאים חשובים: ראשית כל, על הבשר להיות בשר בהמה או עוף טהורים אשר מקיימים את כל סימני הכשרות ההלכתיים. שנית, על בעל החיים להישחט ולהיבדק על ידי שוחט ובודק מוסמכים, ושלישית, יש להשרות, להמליח ולהדיח את הבשר על פי הדין. ההלכה מייחסת חשיבות רבה לתהליך השחיטה שמקורותיו מגיעים מן הפסוק "וזבחת מבקרך ומצאנך אשר נתן ה´ לך כאשר ציוויתיך, ואכלת בשעריך" (דברים י"ב, כ"א).
|
|
על פי היהדות - שחיטה היא מצווה. |
|
|
כיצד מתבצעת השחיטה?
את השחיטה הכשרה מבצעים באמצעות סכין חדה וחלקה הנקראת חלף. לפני שיסוף הצוואר על השוחט לברך במשפט: בָּרוּךְ אַתָּה ה´ אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם אֲשֶׁר קִדְּשָׁנוּ בְּמִצְוֹתָיו וְצִוָּנוּ עַל הַשְּחִיטָה". ישנם מספא הלכות חשובות למהלך השחיטה עצמה כגון: אסור להפסיק באמצע פעולת השחיטה, את השחיטה יש לבצע מכיוון החלק הקדמי של הצוואר ולא מן הצדדים, את החיתוך יש לבצע על ידי תנועה של הסכין קדימה ואחורה, ולא על ידי הפעלת לחץ, כל שחיטה שמתבצעת מעל או מתחת למיקום הנכון נחשבת לשחיטה פסולה, כמו גם שימוש בסכין פגומה הגורמת לעקירה של קנה הוושט.
האם ניתן ללמוד שחיטה?
אנשים המעוניינים לקבל הסמכה של שוחט כשר, ומעוניינים ללמוד שחיטה כשרה, יכולים ללמוד את כל הידע הדרוש לכך בקורס שחיטה במהלכו ייחשפו לכל הלכות השחיטה והטריפה, יקבלו ניסיון מעשי בשחיטה, ילמדו כיצד לאמוד את סכין השחיטה, כיצד לבצע בדיקת ריאות על פי ההלכה, כיצד לפרק את הבהמה, כיצד להמליח ולהכשיר אותה ועוד. הקורס מיועד לציבור שומרי המסורת בני 18 ומעלה, שמעוניינים לשאת את דגל הכשרות במדינת ישראל.