בוגרים רבים לתואר בחשבונאות שואלים את עצמם, מה עליי לעשות כעת? ובכן, מהם העדפותייך? חברה גדולה או עסק עצמאי? ואולי אתה שואל את עצמך לאן קל לך יותר להתקבל?
מבחינה אקדמאית, עם קבלת התואר סיימתם את לימודיכם, אולם בפועל, כעת תעמוד בפניכם תקופת התמחות, תקופה אשר בה תתחילו לעבוד על מנת שבסופה תוכלו להציג את עצמכם בתור רואי חשבון. אולם לפני ההתמחות תדרשו לעבור את מבחני ההסמכה, מבחנים מטעם הלשכה. כמו כן, ראוי לציין שאומנם תקופת ההתמחות בראיית חשבון היא ארוכה (כשנתיים) היא תובענית מאשר מקבילה במשפטים והמשכורות בה גבוהות יותר.
הבחינה וההתמחות
בחינת הלשכה לראיית חשבון נחשבת לקשה יותר ממקבילה המשפטית, כך שאחוז העוברים אותה הוא נמוך הרבה יותר. כאמור, עם סיום הבחינה, על רואה החשבון המתחיל לעבוד כשנתיים בהתמחות. את ההתמחות הוא יכול לעשות באחת מחברות ראיית החשבון הגדולות בשוק הישראלי או שהוא יכול לבחור לעשות את ההתמחות שלו בחברה קטנה, כמובן, הכול תלוי בכישוריו של הבוגר ושאיפותיו לעתיד.
|
|
"בחברות הגדולות יהיה המתמחה חשוף לתיקים של חברות ענק וכן יהיה חשוף לסוגיות " |
|
|
התמחות בחברה קטנה או גדולה?
בחברות הגדולות יהיה המתמחה חשוף לתיקים של חברות ענק וכן יהיה חשוף לסוגיות של חשבונאות ומיסוי אולם, הסיכוי שיהיה חשוף לתיק מתחילתו ועד סופו הוא נמוך מאוד. בחברה קטנה לעומת זאת, אומנם לא יראה את שמות חברות הענק, אך יוכל המתמחה לעבוד על תיק מתחילתו ועוד סופו כך שאם המתמחה רואה או שואף לעבוד בעתיד כעצמאי, יעדיף להתמחות בחברה קטנה שכן אז יוכל ללמוד אודות כל שלבי ראיית החשבון.
מציאת מקום עבודה
רוב הבוגרים בוחרים לעשות את ההתמחות שלהם בחברות הגדולות שכן הם רואים את עצמם כחשבים או כשכירים, תחרות זו היא מאוד קשה כך שרק מצטיינים מתקבלים להתמחות בחברות הגדולות. לאחרונה, נהיה קל יותר למצוא עבודה עם השיפור הכללי במשק. בכל מקרה, משכורת המתמחים בכל מקום אשר יבחרו ללמוד יהיה זהה פחות או יותר ויעמוד על בין 4000 ל-5000 ₪ בחודש. התקופה הקשה ביותר תהיה תקופת הדו"חות – התקופה שלפני השנה החדשה.