כשרות כיום היא כמעט מילה נרדפת ליהדות. אז מי הם בעצם אותם אנשים אשר בודקים את כשרות המוצרים ואיך ניתן להיות אחד?
כיום, על מנת לעסוק במקצוע של משגיח כשרות, עלייך לעבור קורס משגיחי כשרות. מבלי לעבור קורס כזה בהצלחה, לא תוכל לעסוק במקצוע. על מנת להיות משגיח כשרות, עלייך לא רק לעבור את הקורס אלא גם מומלץ שלא תהיה אדם חילוני, שכן עדיף שיעסוק מקצוע אדם אשר מגיע מעולם הכשרות, כלומר, מעולם היהדות, ועל כן עדיף שאלו אשר רוצים להיכנס לתחום יהיו אנשים מאמינים, אנשים דתיים, בעלי אחראיות אישית ומוסר עבודה גבוהה בכדי שיוכלו לבצע את עבודתם בצורה הטובה ביותר.
מטרת הקורס
מטרת קורס משגיחי כשרות הוא להעניק ידע נרחב לכול המשתתפים בכול אשר נוגע לתהליכי הייצור בתעשיית המזון, מהמרכיבים הכימיים ועד לתרגול מעשי. המשתתפים בקורס יזכו להיחשף לתהליכים הכי חדישים שיש כיום לייצור מזון וכן לטכנולוגיות מתקדמות אשר נעשות בתחום תעשיית המזון. בנוסף, ילמדו משתתפי הקורס על בעיות אשר נוצרות כתוצאה משימוש בטכנולוגיות אלו בכול הנוגע לענייני כשרות. הקורס עצמו משלב גם הרצאות של רבנים המוסמכים בבדיקת כשות.
|
|
כיום, על מנת לעסוק במקצוע של משגיח כשרות, עלייך לעבור קורס משגיחי כשרות. |
|
|
נושאי לימוד
במהלך הקורס תלמדו נושאים מקיפים בהלכה וכן מגוון נושאים עיוניים ומעשיים מעניינים, ביניהם: מבוא למקצוע, הכרה של סימני כשרות, מליחה, כשרות בבשר, טבילת כלי בית, חרקים במזון, פת עכום, הפרשת חלה, דיני בשר בחלב, הגעלה וליבון כלים, אישור חדש, עולם חומרי הגלם, הלכות תרומות ומעשרות, שבת, מחלל שבת, הלכות שביעית, טכנולוגיה של המזון, טכנולוגיה במטבח הביתי, הפעלת בתי מלון בשבת, משקאות חריפים, אתיקה מקצועית, הדרכה להשגחה במקומות ציבוריים ובבית, כשרות, גילה, מהדרין ועוד.
מקומות עבודה
ראשית נציין כי על מנת להתקבל לקורס יש צורך בשני דברים: חתימה על תקנון טרם כניסתו לקורס וכן עליו להיות בעל המלצה מפי רב שיעמוד על טיבו של האדם. אם יש בידיכם את שני הדברים הללו, את רשאים להיכנס לקורס. הקורס יכלול מבחנים אשר יש לעבור עם ציון מינימאלי שכן ללא אותו ציון לא תהיו זכאים לתעודה. עם סיום הקורס תוכלו לעבוד בכול מקום אשר בו מיוצר, מעובד או נמכר מזון כשר הדורש משגיח. ישנם מקומות אשר בהם המשגיח יוכל לעבוד במשרה מלאה ויש כאלו אשר ידרשו משרה חלקית בלבד. המשגיח עובד תחת הרבנויות המקומיות או האזוריות והבד"צים השונים ולא תחת בית העסק עצמו.