מטרת הלימודים הינה הקניית כלים ומיומנויות בטכניקות בפסיכאוטרפיה וגישות פכיכודינמיות שונות.התוכנית מתאימה לאנשי מקצוע אשר רוצים להרחיב את הידע והפרקטיקה שלהם.
התוכנית תסקור מיומנויות פסיכוטראפאוטית וגישות שונות החל מתורתו של פרויד דרך גישות שונות של תאוריות יחסי האוביקט השונות, מלאני קליין וכו´, פסיכולוגיית העצמי וכלה בתאוריות היתיחסותיות וקונסטרוקטיביות. המטרה הכללית של הלימודים הינה להעמיק את הידע והמיומנויות הטיפוליות של התלמידים, וללוות את התפתחותו האישיות המקצועית. בקורס ישולבו תכני הדרכה וליווי אישי וקבוצתי.
למי מתאימים הלימודים ?
לתוכנית רשאים להגיש מועמדות בעלי תואר שני בעבודה סוציאלית בעדיפות לבעלי תואר טיפולי או קליני. על המועמדים להיות בעלי שנתיים ניסיון לפחות בטיפול במסגרות בריאות הנפש. הלימודים מתאימים גם לפסיכיאטרים מומחים ומתמחים שעוסקים במסגרות טיפוליות, פסיכולוגים קלינים ומתמחים. על המועמדים לעבור ראיון אישי כמו כן מצופה מהם לעבור תהליך פסיכודינאמי לפני או במהלך הלימודים. על מנת להגיש מועמדות יש לשלוח טופס הרשמה, קורות חיים מורחבים וצילומי תעודות שונות.
|
|
פסיכוטראפאוטית וגישות שונות החל מתורתו של פרויד דרך גישות שונות של תאוריות יחסי האוביקט השונות. |
|
|
מבנה הלימודים
הלימודים מתפרסים על פני שלוש שנים, בתוכנית משולבות הרצאות אורח רבות,וכן סמינרים בין הסמסטרים השונים. תוכנית הלימודים כוללת לימודים תאורטיים, סמינר קליני, הדרכה אישית וסמינר מרוכז. בשנה הראשונה נלמדים הנושאים הבאים, מבוא לפסיכותראפיה דינאמית,זרמים עיקרים והתפתחות התאוריה הפסיכואנליטת,סמינר קליני,הדרכה אישית וסמינרים מרוכזים. השנה השנייה כוללת, סוגיות בתורתו של פרויד, הטיפול תוך כדי מפגש עם דיכאון וחרדה, שובו של הדחף, מלאני קלייין, תורתו של ביון ומקורותיה הפרוידיאניים והקליניאניים, סמינר קליני,הדרכה וסמינר מרוכז. השנה השלישיות והאחרונה כוללת, וויניקוט,פסיכולוגית העצמי, הגישה הקונסטרוקטיבית, פסיכופאתולוגיה, וסמינרים שונים. כמו כן ישנם קורסי בחירה הניתנים לסירוגין בין שנת הלימודים השניה לשלישית
התנסות ועבודת גמר
על כל סטודנט לטפל בארבעה מקרים במסגרת של בריאות הנפש המוכרת ומאושרת על ידי הקורס. ךאחר סיום כל המטלות ועמידה בכל החובות על התלמיד להגיש עבודת גמר מודפסת. הגשת העבודה וקבלת ציון עובר בה הם תנאי הכרחי לסיום הקורס. על עבודת הגמר לשלב ידע תאורטי וקליני ותוגש לוועדת עבודות הגמר. במהלך הךימודים ישולבו ימי עיון שונים על מנת לתת זוית ראיה נוספת על הנלמד בקורס. כל תלמיד שמסיים בהצלחה את הקורס וממלא אחר חובותיו מקבל תעודת גמר מטעם היחידה ללימודי המשך של אוניברסיטת חיפה.