ההכרה שתואר אקדמי במנהל עסקים פותח דלתות רבות, מעניק אין ספור הזדמנויות תעסוקה ושכר גבוה רווחת גם במגזר החרדי. למעשה במשק העבודה החרדי זה מקצוע מאוד מבוקש, ומקומות רבים במגזר זה דורשים הכשרה הקשורה לתחום ניהול וכספים.
יעדי התואר
תואר ראשון במנהל עסקים וחשבונאות למגזר החרדי נוצרו כדי להכשיר את הסטודנטים הבוגרים כרואי חשבון וחשבי שכר בעלי הסמכה שיכולים להשתלב בעבודות הקשורות לתחום במגזר החרדי או במגזר החילוני כבחירתם.
מסלולים
במסגרת הלימודים, במהלך שנת הלימודים השנייה צריכים הסטודנטים לבחור באחד משני מסלולי לימוד. שנת הלימודים הראשונה היא שנת בסיס ובה נסקרים מקצועות מנהל העסקים השונים. בשנה השנייה, בה בוחרים הסטודנטים את מסלול הלימודים שלהם יש קורסים בתחום ההתמחות. המסלולים לבחירה הם מסלול התמחותי ובו מתמקד הסטודנט בהתמחות בה בחר. המסלול השני המוצע לסטודנט נקרא מסלול כללי ובו לומדים ומתמחים בכמה נושאים, ולא בנושא מסוים אחד.
התמחויות
לסטודנט במסלול תואר ראשון במנהל עסקים וחשבונאות ישנן ארבע אפשרויות להתמחות. הראשונה היא התמחות במימון שקיימת בשל המודעות הגבוהה לתחום הניהול הפיננסי של הפירמות השונות. ביו הנושאים הנלמדים יש ניתוח דוחות כספיים, עקרונות בהשקעות, מימון בין לאומי וכדומה. בוגרי התמחות זו יכולים לשמש בתפקידים רבים בתחום המימון ולעבוד כמנהלים פיננסים בפירמות עסקיות, עובדים במשרות בכירות בבנקים, בתי השקעות, חברות ביטוח ובמוסדות דומים.
התמחות בניהול
התחום של ניהול ארגונים ידוע ומוכר בכל העולם, ועל כל מנהל בימינו לדעת כיצד לנהל ארגון ביד רמה ובאופן מוצלח. המנהל ממונה על מערכת ארגונית מורכבת. בין מקצועות הלימוד ניתן למצוא מקצועות כמו גישות מתקדמות בניהול, ניהול משאבי אנוש, ניהול שינוי ארגוני, מנהיגות בארגונים ועוד.
התמחות בשיווק
תחום השיווק, המורכב מפרסום, מותגים וקניות שולט בענף הניהול ביד רמה. הסטודנטים שבוחרים להתמחות בשיווק לומדים נושאים כמו שיווק קמעונאי, ניהול שיווק, ניהול פרסום ותקשורת, דוברות ועוד מקצועות המאפשרים להם להשתלב במשרות כמו מנהלי מוצר, מנהלי מותג או מנהלי מכירות.
התמחות בחשבונאות
מקצוע החשבונאות, ראיית חשבון הוא מקצוע נדרש ומבוקש מאוד. בוגרי התואר שבחרו להתמחות במסלול חשבונאות יכולים להשתלב בשוק ההון, בבורסה, במשרדי כדוגמת משרדי עורכי דין או בגופים פיננסיים שונים.