אקדמאים רבים מתחומים כגון פסיכולוגיה, סוציולוגיה או חינוך בוחרים לעשות הסבה לעבודה סוציאלית מאחר שזהו אחד העיסוקים היותר ענפים ומעניינים שאפשר לעבוד בהם. מי שבוחר ללמוד עבודה סוציאלית כתואר ראשון יכול לעשות זאת כתואר ראשון במכללות ובאוניברסיטאות בארץ, ובנוסף, גם בעלי תואר ראשון יכולים בתוך שנתיים ללמוד עבודה סוציאלית ולעשות הסבה מקצועית.
על עבודה סוציאלית וכדאיות
תחום העבודה הסוציאלית, והאופנים הרבים בהם היא עוזרת לחברה מוכרים וידועים לכולם. הסיוע של העובדים הסוציאליים מתמקד בעיקר באוכלוסיות נחשלות. במסגרת תפקידו מוטל על העובד הסוציאלי לאתר בעיות ולעזור בפתרון שלהן בקרב משפחות, מבוגרים או ילדים. תחומים רבים גולשים ונכללים במסגרת העבודה הסוציאלית, והתעסוקה של העובדים הסוציאליים היא תמיד רבה. לעובד סוציאלי שסיים את התואר יש מקומות רבים בהם יוכל להשתלב, כמו בתי ספר, פנימיות, חברות ממשלתיות, מחלקות המעניקות שירותים חברתיים, בתי חולים ובתי סוהר, בתי אבות ובמסגרות צבאיות שונות. כמעט כל מוסד זקוק לשירותי עובד סוציאלי, העבודה אינה קלה אך היא מרתקת, ואקדמאים רבים שיש להם רקע בחינוך, הדרכה, פסיכולוגיה או טיפול יכולים למצוא את מקומם בתחום בקלות. נכון, זהו מקצועי שדורש המון, אך הוא גם מאוד מתגמל. למסגרת ההסבה לעבודה סוציאלית מתקבלים בוגרי תואר ראשון בעיקר מתחומים נושקים כמו חינוך או סוציולוגיה, ויש ממוצע מסוים בו יש צורך לעמוד ברוב מוסדות הלימוד.
תכני לימוד
לימודי עבודה סוציאלית במסגרת הסבה נערכים בדרך כלל שנתיים ונושאי הלימודים בו מרובים. הקורסים הקיימים בו לקוחים מתחום הפסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות, סוציולוגיה, חינוך וכדומה. נושאי הלימוד כוללים תחומים כדוגמת מבוא לרווחה חברתית, מדינת הרווחה בישראל, מדיניות חברתית, התפתחות האדם, מבנים ותפקודם בארגוני רווחה, דינמיקה משפחתית, מבואות בסוציולוגיה, פסיכולוגיה ועוד.
מה עושים עם זה
כל בוגר תואר ראשון עובר את השלב שבו הוא מחפש עבודה בתום לימודיו, גם שבו אקדמאים שעשו הסבה צריכים לחזור על מסלול מוכר זה. בתום לימודיהם הם יכולים להשתלב בבתי חולים, במרפאות, בתחנות ייעוץ למשפחה, בעמותות ובארגונים שונים.