תואר שני בפסיכולוגיה, הינו אבן דרך משמעותית, בדרך להפיכתו של הסטודנט לפסיכולוג מן המניין. במאמר הבא תוכלו למצוא את כל שתרצו לדעת אודות התואר, תנאי הקבלה, תכניו ותרומתו לעתיד התעסוקתי.
פרויד לא עשה תואר שני בכדי להיות פסיכולוג, אבל כיום על מנת להתפרנס ולעסוק בפסיכולוגיה באופן ממשי, יש לעשות תואר שני בפסיכולוגיה. לימודים אלו כוללים את הפאן העיוני, ואת היישומים המעשיים השונים ואלו, לאחר סיום התואר, הם שמאפשרים קבלה של תעודת פסיכולוג. כמו כן, ניתן אף ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה במסלול המחקר ולהמשיך בלימודי תואר שלישי.
|
|
פרויד לא עשה תואר שני בכדי להיות פסיכולוג, אבל כיום על מנת להתפרנס ולעסוק בפסיכולוגיה באופן ממשי, יש לעשות תואר שני בפסיכולוגיה. |
|
|
מה לומדים בתואר שני לפסיכולוגיה?
בלימודי תואר שני בפסיכולוגיה ניתן ללמוד במספר מגמות התמחות - פסיכולוגיה קלינית, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה פיזיולוגית ופסיכולוגיה קוגניטיבית. ניתן לבחור האם ללמוד את המסלול כמחקרי עם תזה, ואף להשלימו ללא תזה. תואר שני בפסיכולוגיה כולל מסלולים רבים כמו פסיכולוגיה חינוכית, מדעי המוח וההתנהגות, פסיכולוגיה עסקית וניהולית, פסיכולוגיה תעסוקתית, פסיכולוגיה שיקומית, פסיכולוגיה רפואית, פסיכולוגיה קלינית של הילד ופסיכולוגיה קלינית של המבוגר, פסיכו-ביולוגיה ועוד.
תנאי הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה
תנאי הקבל לתואר שני בפסיכולוגיה ידועים בהיותם נוקשים. על המועמדים להיות בעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות בממוצע של 90 ומעלה. כמו כן, על הסטודנטים לעבור בציון גבוה ביותר את מבחן המתא"ם, המיועד למעוניינים להתקבל לתארים מתקדמים בפסיכולוגיה, אותו מקיים המרכז הארצי לבחינות והערכה. בחינה זו נערכת בתדירות של אחת לשנה, והיא בוחנת את מיומנותו וידיעתו של המועמד בתחומים הסטטיסטיים, הפסיכולוגיים ובשיטות מחקר, ואף בוחנת את רמת היכולת שלו בכל הנוגע לניתוח מאמרים פסיכולוגיים. תואר שני בפסיכולוגיה ניתן ללמוד באוניברסיטאות ואף מספר מכללות בארץ, כאשר שכר הלימוד משתנה ממוסד למוסד. מומלץ לפנות לכל מוסד באופן ישיר, לקבלת מידע אודות שכר לימוד עדכני, ולזכור את האופציה לבקשת מלגה.
מה נתונים לימודי תואר שני בפסיכולוגיה?
בוגרי תואר שני בפסיכולוגיה מקבלים עם סיום התואר את תעודת הפסיכולוג, המאפשרת להם לעסוק בתחום באופן מעשי. כמו כן, סיום התואר, מאפשר לבוגריו להשתלב כפסיכולוגיים ארגוניים בחברות מסחריות, בהן השכר גבוה. אחרים בוחרים להיות פסיכולוגיים תעסוקתיים במוסדות ציבוריים שונים ובחברות כוח אדם ואחרות הרלוונטיות לתחום, בעוד לא מעט בוגרים בוחרים לפתוח קליניקה משלהם. ההתמחויות שנעשו לאורך שני התארים והידע העיוני המצטבר שנרכש באופן מעמיק, הם שיאפשרו למסיימי תואר שני להתחיל את הקריירה שלהם בתחום הפסיכולוגיה בצורה המקצועית ביותר.