קצת מידע על
תואר שני בפסיכולוגיה קלינית
פסיכולוגיה קלינית היא ענף המשתייך לתחום הפסיכולוגיה שייעודו ניתוח ופתרון בעיות נפשיות. כך, זו כוללת מחקר מדעי ויישום של הפסיכולוגיה למטרות הבנה, סיוע ומניעה במצבי חוסר תפקוד פסיכולוגי או מצוקה, כמו גם לשם קידום התפתחות אישית. לימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית שואפים להכשיר אנשי מקצוע העוסקים במתן הערכות וטיפולים פסיכולוגיים, מחקר, ייעוץ, הוראה, עדויות משפטיות ופיתוח פרוייקטים. יודגש, כי בישראל יש לרכוש לכל הפחות תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, לצד היתר מטעם משרד הבריאות ומעבר מוצלח של שנות התמחות ובחינת מומחיות בכדי להבטיח זכאות לעיסוק בתחום.
מהם תנאי הקבלה המאפיינים לימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית?
מספר המקומות במסלולי הלימוד לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית ידוע כמצומצם יחסית, ומתוך כך- אלה מלווים בדרישות קבלה מחמירות. אלה משתנות ממוסד לימודים אחד למשנהו, אך המשותף לכולן הוא רכישת תואר ראשון בפסיכולוגיה בממוצע ציונים גבוה (לרוב העומד על 90 מינימום), קורות חיים או תיאור עצמי מתאימים, מספר המלצות הנובעות עקב התנסות מעשית או מחקרית וציון גבוה במבחן המתא"ם (בחינה לתארים מתקדמים בפסיכולוגיה). זאת ועוד, במהלך הליך הקבלה מזומנים חלק מהמועמדים לראיונות עומק המתבצעים בידי אנשי המגמה, או למרכזי הערכה קבוצתיים של המגמה.
כיצד מתנהלת ההכשרה בפסיכולוגיה קלינית?
לימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית מתנהלים במסלול מחקרי בלבד, הכולל ביצוע עבודה תזה, ונמשכים בין 2-3 שנות לימוד. בסיומם, עוברים בוגרי התואר ארבע שנים של התמחות מעשית בחצי משרה (או לחליפין שנתיים במשרה מלאה), תחת פיקוח והדרכה צמודים. בתום שנת ההתמחות, מתקיימת בחינת מומחיות שמעברה המוצלח מזכה ברישום מקצועי כפסיכולוג קליני מומחה, המקנה היתר לעיסוק במקצוע ללא חובת הדרכה.